Představujeme hokejové kluby: HC Milevsko 2010

Stejně jako na další 135 místech po celém Česku se uskutečnila náborová akce Týden hokeje i v Milevsku. Na zimní stadion zavítalo 68 malých zájemců o hokej, kterým má milevský klub rozhodně co nabídnout. Dobří trenéři nebo perfektní zázemí jsou samozřejmostí. Kdo by taky neměl zájem o to prohánět se na stejném zimáku, kde si zahrál i Sidney Crosby.

Banner

Hokejová historie Milevska, které momentálně hraje krajskou ligu, sahá až do roku 1938. Nicméně z těchto dob toho krom fotografií moc nezůstalo. Zázemí mají malí i velcí hokejisté a hokejistky na milevském zimáku perfektní. O tom se mohli rodiče s dětmi přesvědčit i během Týdnu hokeje. „Rodiče alespoň vidí, do jakých podmínek děti pouští. Mohou se přesvědčit, že je zde vše v perfektním stavu,“ vysvětluje Jaroslav Kolář, prezident klubu.

Během téměř 80 let trvající historie klubu se místním trenérům povedlo vychovat i několik slavných odchovanců. Mezi ty poslední patří třeba extraligoví hráči David Honzík nebo Bohumil Jank, ale také česká reprezentantka Tereza Šťastná. „Když se nám povede v ročníku vychovat jednoho nebo dva hráče, kteří se uchytí i třeba ve 2. lize, tak je to dobrá vizitka našich trenérů,“ myslí si Kolář.

Zajímavostí jistě i je, že na zimním stadionu v Milevsku si zahrál jeden z nejslavnějších hokejistů současnosti Sidney Crosby. Ten zde byl na návštěvě u Zbyňka Hrdela, svého velkého kamaráda a milevského odchovance. „Strávil tu týden po mistrovství světa. To už bylo po ledové ploše, takže byla položena jen inline plocha. Aspoň si s námi tedy zastřílel. Byly to taková dvě hezká odpoledne,“ vzpomíná na neobvyklý zážitek Kolář.

další články

Citáty

phpj1OsJZ
Michal Broš

mistr světa a čtyřnásobný český šampion

„Měl jsem období, kdy jsem do kabiny nechodil ani tak kvůli hokeji jako kvůli kamarádům.“