Týden hokeje v Olomouci

Týden hokeje v Olomouci

Více než tři desítky dětí ve věku od 4 do 8 let bez rozdílu dovednosti bruslení si v sobotu 26. listopadu vyzkoušely, jaké to je být hokejistou. HC Olomouc ve spolupráci s Českým hokejem už poněkolikáté uspořádal na zimním stadionu v Olomouci akci v rámci Týdne hokeje, na níž děti získaly své první zážitky s ledním hokejem.

Banner

Sobotní zdařilé akce se zúčastnilo 33 dětí. Po bezproblémové on-line registraci všechny zúčastněné děti obdržely praktické dárky v podobě sportovní láhve, tematických omalovánek a plakátu z MS 2022. Ty, které neměly vlastní brusle, si je vypůjčily od olomouckého klubu.

Po registraci si děti převzali mládežničtí trenéři a hráči deváté třídy, kteří je provedli tzv. „opičí dráhou“ a následně je spolu s jejich rodiči dovedli do místnosti, kde se na TV promítla prezentace Týdne hokeje pod vedením trenéra přípravky, 1. a 2. třídy Jana Littnera.

Po prezentaci se děti navlékly do výstroje a zúčastnily se předem připravených aktivit na ledové ploše a společného focení. Ve všem se dětem snažil pomáhat i olomoucký maskot Kokrhél, který se staral o to, aby se „tišší“ děti více osmělily.

„Jsem ráda, že se můj syn mohl zúčastnit této akce. Myslím, že si ji naplno užil. Ať už šlo o opičí dráhu, či o aktivity na ledě, měl z toho všeho radost. Uvidíme, jak ho to bude dále bavit a zda ho k hokeji nepřihlásíme,“ prozradila jedna z maminek, která přivedla svého syna na zimní stadion.

Akce Týden hokeje, která spadá pod rozvojový program Pojď hrát hokej, slouží k tomu, aby malé děti získaly své první zkušenosti s ledním hokejem a rodiče obdrželi všechny potřebné informace o tom, co obnáší zapsání potomka k lednímu hokeji. Akce probíhá od pondělí 21. 11. do neděle 27. 11. po různých zimních stadionech v České republice.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Olomouci najdete zde.

Citáty

phpJ1yNvf
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Jako malý jsem se často sám oblékal doma a chtěl jsem, abychom už jeli. Strašně jsem se těšil. Když jsme pak jeli z tréninku, tak jsem se ptal, kdy už bude další."