Týden hokeje s HC Plzeň 1929

Jaké je to být hokejistou? To si vyzkoušely desítky dětí v úterý 23. ledna v tréninkové hale Home Monitoring Arény v Plzni v rámci akce Týden hokeje. Tu uspořádal klub HC Plzeň 1929 už podruhé ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje.

Banner

Zájem o akci předčil očekávání. Desítky malých bruslařů zaplnily ledovou plochu stadionu a učily se nejen první bruslařské krůčky, ale i dovednostem s hokejkou či hokejovými pomůckami. Na ledě s dětmi byl nejen kompletní trenérský tým mládeže, ale i hráči A-týmu, Milan Gulaš a Tomáš Mertl. Děti tak měly o zábavu postaráno.

Hrám na ledě předcházel ještě zábavný trénink na suchu. „Je super, že hokejový svaz toto pro děti podniká. S dcerou chodíme na Brusličku, aby měla základy ze všech sportů,“ prozradil Martin z Plzně, který dorazil s dcerou Elinkou.

„Jde o celorepublikovou akci, my jsme ji poprvé dělali v září loňského roku. Z hlediska náboru dětí je pro nás akce určitě přínosná,“ popsal za pořádající klub Michal Mařík, který se společně s ostatními trenéry dětem věnoval na ledě.

Před tím ale ještě připravil pro rodiče jakousi prezentaci o hokeji, zodpovídal zvídavé otázky, kdy má dítě začít s hokejem, co potřebuje apod. „Naše atletická trenérka se dětem věnovala venku na hřišti. Mezitím jsme měli prezentaci pro rodiče. Pak jsme si děti rozdělili do pěti sektorů na led, úplným začátečníkům jsou k dispozici hráči osmé třídy, kteří je tady vodí za ruku,“ vysvětluje dále Michal Mařík. Každé dítě si kromě obrovských zážitků navíc odneslo i dárek.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje s HC Plzeň 1929 najdete zde.

Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“