Týden hokeje ve Studénce

Týden hokeje ve Studénce

V sobotu 29. 1. 2022 proběhla na zimním stadionu ve Studénce již tradiční akce v rámci Týdne hokeje s názvem Pojď hrát hokej. 26 nových malých hokejových nadějí, bez rozdílu dovedností, mělo možnost si vyzkoušet, jaké to je být hokejistou nebo hokejistkou.

Banner

Od 9:30 hodin probíhala registrace. Všechny děti byly odměněny sladkostmi a dárky, které poskytl náš klub a Český hokej. Po registraci dostali rodiče i děti hokejovou instruktáž na video prezentaci, kterou vedl šéftrenér mládeže našeho hokejového klubu Mojmír Kotas. Děti a rodiče se dozvěděli informace o klubu a jak ekonomicky nenáročný hokej na místní klubové úrovni je. Děti i jejich rodiče se také dozvěděli, že tréninky přípravky jsou zcela zdarma. Klub navíc dětem zapůjčí brusle, helmu, chrániče i rukavice. V závěru video prezentace byla představena hokejová výstroj, kterou začínající hráči při startu hokejové kariéry dostávají od klubu zapůjčenou zdarma.

Náš klub vybavil příchozí děti základní hokejovou výstrojí, a děti si tak na ledové ploše vyzkoušely první hokejové krůčky a různé soutěžní a herní prvky. Děti byly rozděleny podle bruslařských dovedností a věku do jednotlivých skupinek, které si přebrali trenéři a instruktoři. Děti procházely postupně jednotlivá stanoviště, kde se seznamovaly se základními hokejovými dovednostmi. Na ledové ploše byli rovněž přítomni hráči 3. třídy, kteří předvedli modelové utkání v minihokeji. Celou akci na ledové ploše, která trvala cca 60 minut, provázela spousta soutěží, her a zábavy. Na většině z přítomných bylo vidět, jak je bruslení a hokej baví. Na závěr báječné hokejové akce jsme si udělali společné foto.

HC Studénka děkuje všem za účast. Akce se vydařila a určitě nebyla poslední. Věříme, že si všichni připravený program velmi užili a těšíme se na setkání s nimi na dalších trénincích, které probíhají v úterý od 16:45 do 17:45 hodin, ve čtvrtek od 16:45 do 17:45 hodin a v sobotu od 8:45 do 9:45 hodin.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Studénce najdete zde.

Citáty

phpX5GKoE
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Hráč musí hokej milovat, mít zápal a bavit se tím. Ať mladý hokejista dělá i jiné sporty, já jsem hrál aktivně vedle hokeje fotbal a tenis.“