Trénink mimo hokejové mantinely: Přihrávka vzduchem

Jak na forhendovou i bekhendovou přihrávku už nám Radek Hlavatý vysvětlil v předchozích dílech. Tentokrát je na řadě ještě trochu náročnější varianta přihrávky. V sedmém díle seriálu Trénink mimo hokejové mantinely se naučíme nahrávat vzduchem.

Banner

Vidíte najetého spoluhráče před odkrytou brankou, ale v přesné přihrávce vám brání čepel bránícího hráče? Není nic účinnějšího než přihrát vzduchem. Ale jak na to? „Základní postavení je stejné jako u přihrávky tahem. Kotouč máme umístěný u patky čepele hole, která je přiklopena ke kotouči,“ vysvětluje Hlavatý.

Dalším krokem je uvést krátkým pohybem zápěstí kotouč do rotace. Během tohoto pohybu by měl kotouč přejet z patky čepele až ke špičce. „Kotouč by měl mít plochou dráhu letu, což usnadňuje jeho zpracování,“ nabádá mládežnický trenér.

Pro trénink je ideální postavit se přibližně do vzdálenosti čtyř metrů a mezi sebe a dítě položit hokejku, přes kterou se budete následně míček nebo puk snažit přihrát. Zároveň tak kromě přihrávky dítě nacvičí i zpracování. A nezapomeňte na základní pravidlo! Koukám tam, kam přihrávám.

Citáty

phporczD6
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Malý hokejista bude rád chodit na trénink pouze v případě, že to bude absolutní zábava – a tak to bylo u mě.“