Týden hokeje v Rožnově pod Radhoštěm

Týden hokeje v Rožnově pod Radhoštěm

Za krásného zasněženého dne se ve čtvrtek 27. 1. 2022 uskutečnila na zimním stadionu v Rožnově pod Radhoštěm sportovní náborová akce s názvem Týden hokeje. Tuto skvělou příležitost vyzkoušet si, jaké by to bylo být hokejistou, si nenechalo ujít 25 dětí, z toho jedno dítě už bylo registrováno na předchozích akcích.

Banner

Tuto akci obohatil jeden z maskotů Českého hokeje lev Puk. Pro děti byl připraven bohatý doprovodný program na ledě i mimo něj. Na několika stanovištích si vyzkoušely honičku ve vytyčeném prostoru, poskakování na atletickém žebříku s kotoulem a skákání na BOSU, házení na koš a střelbu tenisákem na branku.

Během registrace rodiče dostali materiály, ve kterých jim byl představen lední hokej, části hokejové výstroje a aktivity, které s dětmi pořádáme – např. soustředění ve Švédsku, přátelská utkání proti zahraničním týmům apod. Děti poté navštívily šatny nejmenších hokejistů, kde si prohlédly a vyzkoušely hokejovou výzbroj a výstroj, a za pomoci organizátorů se převlékly a šly na led.

Během programu byl na ledové ploše prezentován trénink kategorie 3. třídy pod vedením hlavního trenéra Michala Štědrého. Na ledové ploše bylo pro děti připraveno několik stanovišť. Začátek programu byl věnován abecedě bruslení a poté se šlo na stanoviště: sbírání a vybíjení pěnovými balóny, střelba na bránu po zvládnutí obratnostní dráhy, zábavná hra "ostrov", kde si děti oživily naučené bruslařské dovednosti, honička s pěnovým obuškem a souboj v přetahování lana. Na všech stanovištích si děti za pomoci asistentů a trenérů ověřily a zdokonalovaly své bruslařské umění a dovednosti.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Rožnově pod Radhoštěm najdete zde.

Citáty

phpN55Dga
Martin Ručinský

olympijský vítěz z Nagana

„Dnes je nejdůležitější bruslení, protože hokej se neuvěřitelně zrychlil. Na dovednostních disciplínách jako je střelba nebo technika hole se dá pracovat."