Týden hokeje v Uničově

Týden hokeje v Uničově

Dne 24. 1. 2019 se na zimním stadionu v Uničově uskutečnila druhá akce pod názvem „Pojď hrát hokej“. Akce se zúčastnilo přes 38 dětí z Uničova a okolí.

Banner

Po zaregistrování byly děti odvedeny do šatny, kde se nachystaly na led. Při té příležitosti měly možnost si prohlédnout hokejovou i brankářskou kompletní výstroj. Poté byly děti rozděleny do skupin podle úrovně dovedností. 

S dětmi, které už na bruslích uměly, trenéři hráli různé hry (chytání kruhů, sbírání míčků a puků). Dovednější děti si zahrály malé hokejové utkání. Dětem, které se s bruslením teprve seznamovaly, pomáhali trenéři a asistentky z řad hráček našeho ženského družstva s prvními krůčky na ledě.

Po celou dobu opět probíhalo v jedné třetině ledové plochy modelové utkání malých Orlíků, které mělo za cíl začínající děti seznámit s hokejovou hrou. Mezitím byli rodiče pozváni na prezentaci, kterou vedl náš hlavní trenér mládeže Ctibor Melovský. Seznámil rodiče s hokejem všeobecně, předvedl prezentaci ČH, přidal prezentaci klubu HC Uničov a prezentoval úspěchy malých Orlíků ve všech věkových kategoriích.

Na závěr proběhlo společné focení a dětem byly rozdány dárky. V Uničově probíhá dvakrát týdně „školička bruslení“, na kterou se dětičky vždycky moc těší.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Uničově najdete zde.

Citáty

phpj1OsJZ
Michal Broš

mistr světa a čtyřnásobný český šampion

„Měl jsem období, kdy jsem do kabiny nechodil ani tak kvůli hokeji jako kvůli kamarádům.“