Týden hokeje v SKMB Boskovice

Týden hokeje v SKMB Boskovice

V úterý 21. 9. 2021 proběhl na zimním stadionu v Boskovicích nábor mladých hokejistů v rámci akce Týden hokeje – Pojď hrát hokej.

Banner

Český hokej pořádá náborové akce známé jako Týden hokeje – Pojď hrát hokej. Jedná se o sérii sportovních akcí pro děti ve věku 4 – 8 let a jejich rodiče, při nichž mají děti příležitost seznámit se s ledním hokejem a vytvořit si svůj prvotní hokejový zážitek. Pro děti je připraven zábavný program na ledě. Rodiče mají možnost se detailně seznámit s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu, a jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí. Pro účastníky jsou připraveny drobné dárky s hokejovou tématikou.

V úterý 21. září pořádal hokejový klub SKMB Boskovice z.s. na zimním stadionu náborovou akci. Zaregistrovalo se více než dvacet nových zájemců o lední hokej, včetně několika dívek. Od sponzorů obdrželi malé dárky, z nichž nejzajímavějším byla hokejová lahev a klíčenka. Na akci dostali malí hokejisté zapůjčen také reprezentační hokejový dres. Po registraci šly děti na led a rodiče na prezentaci o SKMB Boskovice z.s., kterou je provázel trenér hokejové mládeže Čestmír Sekanina. Rodiče byli při prezentaci informováni o trénincích hokejové přípravky, o vizi klubu a byli prostřednictvím videa Českého hokeje seznámeni se systémem výchovy mladých hokejistů.

Hlavní program probíhal samozřejmě na ladě. Na třetině kluziště předváděli přítomným své umění nejmladší hráči hokejové přípravky SKMB Boskovice z.s. Zbývající část byla vyhrazena pro nováčky, kterých se ujali zkušení trenéři. Na led byla radost se dívat, protože byl plný pohybu a úsměvů. Ze všech malých hokejistů i nováčků čišel elán a energie. Na závěr se všichni zúčastnění společně vyfotili.

Rodiče se mimo jiné od trenéra dozvěděli, proč by mělo jejich dítě hrát hokej?!
Protože jako každý kolektivní sport učí děti pracovat v týmu, učí je cílevědomosti a spolupráci a mimo jiné získají pořádnou kondičku, naučí se vítězit i prohrávat, naučí se bojovat s trémou a naučí se padat a vstávat, což se jim bude hodit nejen na ledě, ale v celém jejich životě.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Boskovicích najdete zde.

Citáty

php6ZfkAi
Jakub Voráček

útočník Philadelphie Flyers

„Když jsem byl malý, hrával jsem i tenis a fotbal. To je podle mého strašně důležité, aby, když je dítě ještě ve vývoji, dělalo co nejvíce sportů. Dnes mají děti bohužel jiné zájmy. Je to pak vidět na jejich obratnosti a talentu."