Týden hokeje v Uherském Hradišti

Týden hokeje v Uherském Hradišti

V úterý 21. 9. 2021 od 16:30 se na zimním stadionu v Uherském Hradišti konala pod záštitou Českého hokeje náborová akce Pojď hrát hokej.

Banner

Celá akce začala přivítáním malých dětí a rodičů, z nichž někteří zavítali na zimní stadion v Uherském Hradišti vůbec poprvé. Rodiče následně vyplnili formuláře do projektu Pojď hrát hokej a děti ihned dostaly dárky v podobě plastových lahví a klíčenek na krk. Některé děti byly letos malinko zklamané, že mezi dárky chyběl oblíbený reprezentační dres.

Poté byla v jedné kabině pro jejich rodiče připravena prezentace ledního hokeje, kde se od vedení hokejového klubu dozvěděli, co to obnáší mít doma malého hokejistu, jaké jsou v současné době náklady na pořízení hokejové výstroje, která jim byla i představena, a jakou podporu mohou očekávat ze strany klubu HC Uherské Hradiště či Českého hokeje.

A pak se šlo do akce. Pro děti byla připravena ukázka krátkého dovednostního tréninku a minihokeje, kterou jim předvedli hráči 4. třídy (ročník 2012). Následně byly děti rozděleny do skupin na jednotlivá stanoviště. Zde si mohly formou různých her vyzkoušet základní hokejové dovednosti.

Na ledové ploše bylo pro děti připraveno šest stanovišť. Šlo o slalom okolo kuželů, chytání bublin z bublifuku, sbírání barevných míčků, štafetové závody, přetahování lanem apod. Na své si přišli i úplní začátečníci. Vše probíhalo formou zábavy a legrace a z ledové plochy byl slyšet dětský smích, což byla odměna pro všechny, kteří se na této náborové akci podíleli. Na závěr celé akce přišlo společné focení.

Při této akci se nově zaregistrovalo 36 dětí, z toho 30 chlapců a 6 dívek. Do organizace se zapojilo 10 členů klubu, z toho přímo na ledě 7 trenérů.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Uherském Hradišti najdete zde.

Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“