Týden hokeje v Rychnově nad Kněžnou

Týden hokeje v Rychnově nad Kněžnou

24. 1. 2019 v 16 hodin proběhla na zimním stadionu v Rychnově nad Kněžnou další akce Týden hokeje pořádaná HC Město Rychnov nad Kněžnou za podpory ČH. Na akci se zaregistrovalo 33 dětí se svými rodiči.

Banner

Vše začalo registrací, kde děti dostaly upomínkové předměty s hokejovou tématikou a něco sladkého. Největší radost měly z reprezentačního dresu, kde si mohly vybrat dvě barevné varianty, bílá nebo červená a nechat si napsat své jméno na zadní stranu dresu.

Po registraci byli rodiče seznámeni prostřednictvím prezentace pod vedením hlavního trenéra mládeže Tomáše Brožka s důležitými informacemi o ledním hokeji, jako je četnost tréninků, správná hokejová výstroj, možnost půjčení výstroje od hokejového klubu a první sezóna v Rychnově nad Kněžnou bez poplatku za dítě.

Mezitím si děti vyzkoušely v rámci tzv. suché přípravy rozcvičku, slalom mezi kužely a byly se podívat v hokejové šatně, kde si prohlédly vyhrané poháry. Následně pomohl realizační tým dětem s oblékáním a všichni se společně přesunuli na ledovou plochu. Po seznámením s ledem si děti nejprve zahrály na vybíjenou, mrazíka a veverky. 

Po těchto společných hrách byly rozděleny do skupin, aby si vyzkoušely za asistence trenérů jednotlivá dovednostní stanoviště, která obsahovala minihokej, střelu na brankáře, stavění komínu a slalom mezi kužely. Ke konci sledovaly ukázku minihokeje starší přípravky.

Na závěr se všichni účastníci akce Týden hokeje shromáždili na ledě, kde byla pořízena společná fotografie a tím jsme celou akci zdárně ukončili. Děkujeme za účast a těšíme se na hokejovém tréninku. 

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Rychnově nad Kněžnou najdete zde.

Citáty

phpJ1yNvf
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Jako malý jsem se často sám oblékal doma a chtěl jsem, abychom už jeli. Strašně jsem se těšil. Když jsme pak jeli z tréninku, tak jsem se ptal, kdy už bude další."