Týden hokeje ve Frýdlantu

Týden hokeje ve Frýdlantu

V úterý 21. září se po dlouhém čekání znovu začalo bruslit. A vše začalo těmi nejmenšími, kteří v doprovodu rodičů dorazili na akci Pojď hrát hokej.

Banner

Kluků a holek dorazilo celkem 14, a to ve věku od 3 do 6 let. Někteří z nich stáli na brusličkách poprvé a začali podle očekávání roztomilými pády, ale na konci této akce všichni z ledu odcházeli bez podpory trenérů a pomůcek. Pevně věříme, že s většinou z nich se jistě zase potkáme ať už na Školičce bruslení, nebo i při hokejových trénincích našich nejmenších nadějí.

Inspirací jim byla také ukázka bruslení a hokejového zápasu v podání mladší přípravky HC Frýdlant. Většina z těchto malých hokejistů si sama prošla takovýmto náborovým dnem a o to větší radost a úsilí z nich v tomto hokejovém utkání vyzařovalo. Někteří se dokonce věnovali příchozím účastníkům akce jako rádci, pomocníci, nebo jen jako kamarádi a spoluhráči. A to je jeden z cílů této akce – ukázat dětem, ale i rodičům, že hokej je týmová hra a její součástí je kamarádství a touha společně si užít radost z této krásné hry.

Na všechny se tedy těšíme v týmové šatně, nebo jen tak blízko ledu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Frýdlantu najdete zde.

Citáty

php5LHG35
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Moderní obránce vyniká rychlou přihrávkou. Ta je dnes rozhodující. A když ji dá, tak to neznamená, že pro něj akce skončila – musí podpořit útok.“