Týden hokeje v Českém Krumlově

Týden hokeje v Českém Krumlově

Dne 25. 9. 2019 se na zimním stadionu v Českém Krumlově konala již sedmá náborová akce Českého hokeje Pojď hrát hokej, a to v rámci Týdne hokeje. Akci pořádá Český hokej ve spolupráci s jednotlivými oddíly, v tomto případě oddílem HC Slavoj Český Krumlov z.s.

Banner

Mediální propagaci jsme si zajistili ve čtrnáctidenním termínu před akcí. Upozornění na akci na našem stadionu proběhlo v plošných rádiích Evropa 2, Impuls, Beat a Kiss. Akci jsme také propagovali plošným rozdáváním letáků a výlepem plakátů, a také spoluprací se základními a mateřskými školami, které již několik let absolvují školičku bruslení organizovanou naším klubem.

I přes tuto mediální podporu přišlo na náš stadion o několik dětí méně, než chodilo při akcích minulých. Toto přičítáme brzkému načasování akce Týden hokeje. Jestliže je akce cílená na nejmenší děti od 4 do 8 let, tedy většinou ty, které chodí do školky, nebo krátce do školy, je třeba si uvědomit, že rodiče v období prvních týdnů v září často řeší i jiné problémy, než umístit nebo přivést své dítě na hokej. Dokonce i díky pokračujícímu teplému počasí je hodně rodin (u dětí, které nejsou školou povinné) na dovolené. Mediální kampaň v tomto období pak často zanikne v různých jiných kampaních, které se týkají např. školy.

Akce Pojď hrát hokej se v Českém Krumlově i přesto povedla, rodiče i děti odcházeli spokojeni a v podstatě všichni vzali akci opravdu jako začátek jejich hokejové kariéry. Na ledě měly děti možnost vidět krátkou ukázku tréninku jejich malých kamarádů, kteří již hokej hrají. Potom si trenéři a pomocníci rozdělili děti do skupin dle věku a stupně dovedností. S některými již hráli hry, některé teprve učili první krůčky na ledě a vstávání z něho. Všichni si hodinu na ledě pořádně užili.

Rodiče měli během této doby a i po skončení tréninku možnost využít osobní konzultace a zhlédnout prezentaci o hokeji. Před zahájením tréninku jim byly podány obecné informace o hokeji a akci Pojď hrát hokej. Během celé akce pak vybraní trenéři prováděli i osobní konzultace.

Tímto také děkujeme za účast všem trenérům a pomocníkům, kteří toto vše dělají dobrovolně.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Českém Krumlově najdete zde.

Citáty

phpJ1yNvf
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Jako malý jsem se často sám oblékal doma a chtěl jsem, abychom už jeli. Strašně jsem se těšil. Když jsme pak jeli z tréninku, tak jsem se ptal, kdy už bude další."