Týden hokeje v Chomutově

Týden hokeje v Chomutově

V chomutovské ROCKNET ARÉNĚ se v pondělí 20. září po pauze zaviněné pandemií onemocnění COVID-19 poprvé od ledna 2020 konala v rámci Týdne hokeje akce Pojď hrát hokej. Ta slouží k náboru nejmenšího hokejového potěru. Vše odstartovalo v 16 hodin prezentací klubu Piráti Chomutov a registrací účastníků v presscentru ROCKNET ARÉNY.

Banner

Celou akci připravil tým starající se o nábor nejmenších Pirátů v čele s náborovým specialistou Milanem Babkou, u něhož se každý zájemce o hokej může hlásit kdykoliv během sezóny na telefonním čísle 724 201 964. Zkušený trenér hokejového potěru měl k ruce řadu pomocníků, mezi nimiž nechyběli hráči A-týmu.

Od 16 hodin probíhala v presscentru ROCKNET ARÉNY registrace, s níž pomáhali také obránci Michal Žižka s Miroslavem Kunclem nebo útočník Petr Freiberg, který o den dřív vstřelil v prvním mistrovském utkání čtyři góly.

Po prezentaci, jež seznámila zájemce o vstup do pirátské rodiny s hokejem jako takovým, vyfasovalo pět capartů výstroj. Ještě předtím ale proběhlo v šatně oblékání. Pak už 13 nových dětí vyrazilo na led, kde udělaly první krůčky s bruslemi na nohou. Mezi trenéry nechyběli kromě Milana Babky také nestor mládežnických koučů Miroslav Kubát nebo někdejší videokouč chomutovského A-týmu Libor Dudek.

Díky podpoře Českého hokeje, který dodává zdarma výstroje pro nejmenší a hodně investuje také do reklamy náborové akce Pojď hrát hokej, získali Piráti spoustu nových zájemců o hokej, z nichž třeba jednou vyrostou i hráči pro NHL, jichž se v posledních letech vychovalo v Chomutově hned několik.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Chomutově najdete zde.

Citáty

phpzDiBkV
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Hokej je krásný týmový sport, ve kterém je možné prožít plno skvělých momentů.“