Týden hokeje v Hodoníně

Týden hokeje v Hodoníně

Čtyři desítky dětí zavítaly ve čtvrtek 20. září na Zimní stadion Václava Nedomanského v Hodoníně, kde se v rámci kampaně Pojď hrát hokej konala už popáté oblíbená akce Týden hokeje.

Banner

Náborová akce Týden hokeje měla již tradiční průběh. Po úvodní registraci a předání dárků pro příchozí děti i v doprovodu rodičů vyrazily na stanovištní trénink, během kterého si vyzkoušely dovednosti, jako jsou základy bruslení nebo střelba na branku. „Hlavně si ale všichni zkusili, co je to hrát hokej. To je to, proč se tato akce koná a proč za námi děti a rodiče přijdou,“ říká šéftrenér SHKM Hodonín Tibor Helísek.

Ještě před vstupem na ledovou plochu dostali rodiče dětí informace o tom, jaké jsou možnosti hrát hokej v Hodoníně. „Akce se zúčastnily zhruba čtyři desítky dětí, převážně předškolního věku,“ prozrazuje Helísek, který je s touto účastí spokojen. Předešlé náborové akce v Hodoníně probíhaly vždy o víkendu, tentokrát poprvé uspořádal klub Týden hokeje ve všední den.

„Chtěli jsme to vyzkoušet. Dokud se něco nevyzkouší, tak člověk nikdy neví. S účastí jsme spokojeni, nejdůležitější ale bude to, kolik dětí se nám na zimní stadion vrátí,“ víc dobře třiatřicetiletý kouč. Náborové tréninky SHKM Hodonín probíhají třikrát týdně, v pondělí, ve středu a v sobotu. Podrobnější informace o náborech hokejistů najdete na webu v sekci Mládež - Nábor mladých Drtičů.

Týden hokeje propagoval klub nejen na svém webu a sociálních sítích, ale také během propagační akce s názvem „Pochod Drtičů“, při které zhruba padesátka hráčů, trenérů a rodičů s fanoušky prošli městem a rozdali letáky s pozvánkou právě na čtvrteční nábor.

Náborová akce organizovaná Českým hokejem se pozitivně podepisuje na počtu malých hokejistů. „Zvedají se počty dětí na zimním stadionu, hokej se dostává více do povědomí i lidem, kteří se s hokejem nedostanou tak často do kontaktu. Zpětná vazba je určitě pozitivní. U nás i na jiných stadionech a klubech jde poznat nárůst dětí v nejnižších ročnících, což se následně odráží v tom, že jsou kluby schopny hrát žákovskou ligu,“ dodává na závěr Tibor Helísek.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Hodoníně najdete zde.

Citáty

phpO6S6nX
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Až později, když vzpomínáte na to, jak jste hráli hokej jako malí, teprve doceníte, jakou oběť pro vás rodiče přinesli. “