Týdny hokeje již přivedly na zimní stadióny téměř 30 000 dětí

Další, v pořadí již sedmá informační a náborová akce „Týden hokeje“ proběhla ve dnech 23. – 29. září 2019 ve 152 klubech, což je nevyšší počet v historii. Na zimní stadióny v celé České republice přivedla 3 500 dětí nejčastěji ve věku 4–8 let, pro které byly připraveny hry na ledě, ukázky tréninku mládeže a drobné dárky včetně hokejových dresů. Rodiče, kteří je doprovázeli, seznámili přítomní trenéři s výchovou mládeže v příslušném klubu a zodpověděli jejich dotazy.

Banner

V řadě klubů podpořila akci známá hokejová jména jako Rostislav Vlach v Hodoníně, Jaroslav Balaštík v Uherském Brodě, Lukáš Krajíček s Tomášem Kundrátkem v Třinci, Aleš Krátoška v Hlinsku, Richard Král v Kutné Hoře, Lukáš Květoň v Táboře nebo šéftrenér Českého hokeje Filip Pešán v Děčíně a asistent trenéra reprezentace Karel Mlejnek v klubu Pilsen Wolves.

Zájemci se mohli přímo na místě zaregistrovat do projektu „Pojď hrát hokej“, na jehož základě budou dostávat další informace a v případě, že se v klubu zaregistrují, obdrží i poukaz na bezplatnou hokejovou výstroj v hodnotě 1 500 Kč. Nejvíce nových zájemců se zaregistrovalo v klubech PSG Berani Zlín (76), HC Kroměříž (55), HC Oceláři Třinec (53), HC Slavia Praha (51), HK MD Šumperk (49), HC Orlová (48) a HC Škoda Plzeň (48).

„Cílem akce je přiblížit náš sport dětem a jejich rodičům ukázat, jak pracují v klubu s nejmenšími hokejisty,“ uvedl prezident Českého hokeje Tomáš Král. „Celkový počet dětí, které se Týdnů hokeje zúčastnily, se již přiblížil třiceti tisícům. Vzhledem k úspěchu akce v ní budeme pokračovat a nejbližší Týden hokeje uspořádáme ve spolupráci s kluby koncem ledna 2020.“

Foto: Karel Švec, Český hokej

Citáty

phpdUpOGd
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Pokud náhodou zaškobrtneš a spadneš na zpátky na zem, nezalekni se toho. Jen se ujisti, že se dokážeš znovu postavit."