Týden hokeje v Kutné Hoře

Týden hokeje v Kutné Hoře

V sobotu 25. ledna 2020 se v rámci „Týdne hokeje“ přišlo na kutnohorský zimní stadion podívat více než 35 dětí.

Banner

Celkem 29 dětí se zaregistrovalo do projektu „Pojď hrát hokej“ a odnesly si tak upomínkové předměty, jako třeba dětský hokejový dres se lvíčkem na prsou, odznaky a další drobnosti. Navíc mají možnost při registraci do Českého hokeje získat poukázku na hokejovou výstroj v hodnotě 1 500 Kč.

Na ledě (i mimo něj) se dětem věnovali trenéři, počínaje školkou bruslení pana Kopeckého, až po trenéry mladších žáků. Na zimní stadion zavítala i hráčka starších žáků kutnohorských Sršňů Natálie Brichová, která sice neuspěla podle svých představ s dívčím hokejovým výběrem U 16 na Zimní olympiádě mládeže ve švýcarském Laussane, ale hned po svém návratu získala na ZODM v Karlovarském kraji dvě zlaté a dvě stříbrné medaile v rychlobruslení.

Na části ledové plochy se hrál minihokej, zbytek pak patřil nováčkům. Děti si vyzkoušely základy bruslení, střelbu na branku a různé hry. Rodiče pak v nově otevřeném vytápěném zázemí zimního stadionu měli možnost seznámit se s fungováním klubu a projektem „Pojď hrát hokej“. Všichni, kdo o to projevili zájem, měli možnost prohlédnout si například posilovnu, klubovnu nebo „suchou střelnici“.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kutné Hoře najdete zde.

Citáty

phpdUpOGd
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Pokud náhodou zaškobrtneš a spadneš na zpátky na zem, nezalekni se toho. Jen se ujisti, že se dokážeš znovu postavit."