Týden hokeje s HC Plzeň 1929

Opět po roce se na Malé hale Home Monitoring Arény udála akce Týden hokeje. Dorazily desítky dětí, řada z nich přitom stála na bruslích skutečně poprvé.

Banner

Děti nejprve čekala registrace, při které dostaly dresy i se jmény, následovala "suchá" příprava na venkovním multifunkčním hřišti. Pak už se šlo na led. Dětem se věnovali trenéři HC Škoda Plzeň, kteří mají na starosti právě dětské kategorie. Nechyběli ani hokejoví indiáni z mládežnických týmů, kteří dětem pomáhali. Na led vyjel také obránce A-týmu HC Škoda Plzeň Roman Vráblík. Kdo nestihl Týden hokeje v Plzni tentokrát, bude mít šanci zase za několik měsíců. Další náborová akce se odehraje na začátku příštího roku.

Týden hokeje probíhá v tomto týdnu ve skoro 150 klubech napříč celou republikou. Premiéru měla akce v roce 2016, kdy se do ní zapojilo 25 klubů a 791 dětí. Na začátku letošního roku to bylo už 141 klubů a 4 893 dětí. Celkem se dosavadních čtyř Týdnů hokeje zúčastnilo bezmála 16 000 dětí. Většinou se jednalo o děti ve věku 4 až 8 let, z nichž řada se v klubech zaregistrovala.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje s HC Plzeň 1929 najdete zde.

Citáty

php5LHG35
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Moderní obránce vyniká rychlou přihrávkou. Ta je dnes rozhodující. A když ji dá, tak to neznamená, že pro něj akce skončila – musí podpořit útok.“