Týden hokeje v Turnově

Týden hokeje v Turnově

Turnovský hokejový klub se již po třetí účastnil náborové akce Českého svazu ledního hokeje Týden hokeje. Právě ve spolupráci s ČSLH uspořádal v úterý 23. 1. 2018 na Zimním stadionu Ludvíka Koška tuto náborovou akci konanou v rámci projektu Pojď hrát hokej.

Banner

Smyslem projektu a náboru je přilákat k lednímu hokeji více zájemců z řad dětí, ale i rodičů. Prezentovat hokej, jeden z nejrozšířenějších a nejoblíbenějších sportů v České republice i jinde ve světě. Objasnit některá fakta a mýty, které se okolo tohoto sportu někdy až nepravdivě mezi lidmi rozšiřují. Hlavně ale byl tento den určen samotným dětem, které si tak mohly vyzkoušet první krůčky na ledě, sklouznout se s hokejkou v ruce, vystřelit si na branku a dát gól nebo si jen prohlédnout, co obnáší tento krásný sport a udělat si vlastní obrázek.

Než se děti oblékli do „hokejového“, předcházelo všemu představení klubu a prezentace směřující především na rodiče, kteří měli možnost načerpat potřebné informace spojené s mládežnickým hokejem, tréninkem atd. Zatím co se rodiče vzdělávali, děti si hrály s trenéry. Ti měli připraven program mimo led v podobě střelby na basketbalový koš nebo opičí dráhu.

Projekt Pojď hrát hokej se třiadvacátý lednový den letošního roku opravdu vydařil. Lední hokej přilákal krásný počet 38 zúčastněných dětí, jež si kromě úsměvů ve tváři odnášely dary v podobě reprezentačních dresů, sběratelských kartiček a dalších drobností, o které se postaral ČSLH a hokejový klub. Klub děkuje všem příchozím rodičům a dětem a už teď se těší na další shledání.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Turnově najdete zde.

Citáty

phpAdBI4A
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Táta vždy říkal: „Měj velké cíle. Představuj si, jak hraješ za Frölundu. Představ si, jak hraješ za Švédsko. Představ si, jak si oblékáš ten dres.“