Týden hokeje v Klatovech

Týden hokeje v Klatovech

V sobotu 25. ledna 2020 proběhlo na zimním stadionu v Klatovech již osmé kolo náborové akce Pojď hrát hokej, kterou pod záštitou Českého hokeje pořádá HC Klatovy pro děti z mateřských a základních škol.

Banner

Akci samotné předcházela propagace na základních a mateřských školách, kde pořadatelé kromě již dříve oslovených základních škol rozšířili okruh a oslovili i školy mimo okres Klatovy, což mělo pozitivní vliv na účast. Tentokrát jsme kromě již zvaných škol oslovili navíc ZŠ v Merklíně, Nalžovských Horách a Měčíně. Jako tradičně byl v přípravném období sekretářem klubu ve spolupráci s regionální televizi FILM PRO zpracován a týden před akcí vysílán poutavý reklamní spot, který propagoval Týden hokeje a zároveň zval rodiče a dětí na zimní stadion na osmé kolo akce Pojď hrát hokej. Rodiče mohli tento spot zhlédnout jak na regionální televizi, tak na webových stránkách a facebooku HC Klatovy z.s.

V osmém kole akce Pojď hrát hokej bylo u HC Klatovy zaregistrováno 20 děti, z toho 18 hochů a 2 dívky. Po předchozích zkušenostech organizátoři ponechali celé akci komornější průběh, děti a rodiče zůstali společně ve třech skupinách, které podle harmonogramu „rotovaly“ po připravených pracovištích. I tentokrát byla v rámci statické části připravena působivá prezentace ledního hokeje a prvky letní přípravy včetně nácviku střelby na suchu. V dynamické části došlo ke změně, kdy místo ukázky minihokeje trojice zkušených trenérů (Radek Krs jako hlavní a Broňa Moravčík a Zdeněk Kuchař jako asistenti) předvedli rodičům celou škálu cvičení, které jejich ratolesti absolvují ve škole bruslení, a hokejových dovedností, pokud začnou navštěvovat základnu. Způsob fungování základny si mají rodiče možnost prohlédnout na webových stránkách HC Klatovy v rozcestníku mládeže.

Rodičům bylo umožněno, aby byli po celou dobu v bezprostřední blízkosti dětí, včetně dynamické části výuky bruslení na ledové ploše, kde se dětem věnovala celá řada našich zkušených trenérů. První krůčky na ledě se neobešly bez kotrmelců. Došlo i na pády a slzičky, ale ty nezastřely nadšení budoucích bruslařů a snad i malých hokejistů. Velmi dobře zorganizovanou a po všech stránkách kvalitně zajištěnou akci zakončilo společné fotografování dětí, rodičů a trenérů.

Děkujeme všem pedagogům a ředitelům mateřských a základních škol za pomoc při propagaci. Především ale děkujeme všem rodičům, prarodičům a všem dospělým příbuzným z doprovodu za to, že obětovali svůj čas a přišli prožít první krůčky malých adeptů hokeje. Teď jim zbývá jenom jediné, a to vytrvat a vést své děti k lásce k tomuto velmi dynamickému, náročnému, ale zároveň nádhernému sportu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Klatovech najdete zde.

Citáty

phpAc724u
Dominik Hašek

olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

Doplňkové sporty jsou výborná věc. Dělejte klidně dva tři sporty naráz a pak se rozhodněte pro jeden.