Týden hokeje v Opavě

Týden hokeje v Opavě

V úterý 23. ledna 2018 se od 16 hodin konala na zimním stadionu v Opavě akce Týden hokeje, která je součástí celostátního projektu Českého svazu ledního hokeje Pojď hrát hokej. Tato akce byla směrována na přiblížení hokeje rodičům a dětem ve věku 4 až 8 let a v Opavě se konala již potřetí. Pobavit se hokejem přišlo kolem 40 dětí a z těchto dětí se jich 31 zaregistrovalo do projektu Pojď hrát hokej a Hokejka.

Banner

Hned u registrace děti obdržely malé dárečky a reprezentační hokejový dres, který jim udělal asi největší radost. Tento dres si mohly ihned podepsat a využít k hrátkám na ledě. Hned u registrace byla pro děti nachystaná hokejová branka, kde si mohly vyzkoušet střelbu na sucho. Od registrace byli rodiče s dětmi nasměrováni k prezentační místnosti, kde dostali stručné informace k hokejové činnosti, byla jim názorně ukázaná výstroj jak pro hráče, tak i pro brankáře, a podány konkrétní informace k činnosti našeho klubu.

Poté byly děti rozděleny do 5 skupin, kde si pak na jednotlivých stanovištích vyzkoušely svou zručnost nebo si jen tak pohrály. Na ledě byla připravena bezpečná zóna, kde se mohly pohybovat také rodiče. Pro nebruslící byla vyhrazena část hřiště s novými pomůckami – chodítky. Na ostatních stanovištích probíhala střelba na brankáře, nácvik bruslení, zdolávání překážkové dráhy a zábavná činnost s tenisovými míčky. Po ukončení organizované činnosti přišlo na řadu závěrečné focení všech dětí a trenérů.

Celá akce byla zdařilá a v klubu věří, že se s novými dětmi budou i nadále setkávat na trénincích opavské přípravky a určitě rádi uvítají i děti, které tuto akci nestihly a chtěly by si hokej vyzkoušet.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Opavě najdete zde.

Citáty

phphEBmji
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Výsledky a tabulky nejsou podstatné. Důležité je, aby se děti naučily pořádně bruslit. Hlavně ať rodiče na děti ani trenéry netlačí a nestresují je. To nikam nevede.“