Týden hokeje v Žamberku

Týden hokeje v Žamberku

První podzimní sobotní dopoledne patřilo na zimním stadionu v Žamberku náborové akci malých hokejistů v rámci akce Českého hokeje Týden hokeje. SK Divočáci Žamberk, oddíl ledního hokeje, ji pořádal již poosmé. V Žamberku se uskutečnila jedna ze suchých variant. Náborové akce se zúčastnilo 9 dětí.

Banner

Po registraci, při které děti obdržely drobné dárky včetně hokejové lahve se symbolikou projektu, se jejich rodiče odebrali do prezentační místnosti, kde byli pomocí instruktážního spotu seznámeni s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu. Také byl představen i samotný oddíl ledního hokeje SK Žamberk. Pro rodiče i děti byla připravena také ukázka trofejí, které stávající malí „Divočáci“ získali na různých turnajích.

Zatímco rodiče absolvovali krátkou prezentaci, dětem byly zapůjčeny přilby, hokejky a takto „vyzbrojené“ nastoupily na suchou plochu zimního stadionu, kde pro ně byla připravena stanoviště v duchu hokeje. Vyzkoušely si nejen práci s hokejkou, ale i další zábavné hry – hrály pexeso, stavěly „komín“ a připravena pro ně byla i překážková dráha. Na konci si samozřejmě vyzkoušely i „suchou verzi“ ledního hokeje, kdy puk nahradil míček. Nechyběla ani ukázka tréninku, kterou dostala za úkol přípravka.

Na hrací ploše bylo živo. Sice bez ledu, ale slunné dopoledne v duchu hokeje si všichni užili. Dopoledne bylo ukončeno jako obvykle společnou fotografií všech zúčastněných „malých hokejistů“.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Žamberku najdete zde.

Citáty

php5LHG35
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Moderní obránce vyniká rychlou přihrávkou. Ta je dnes rozhodující. A když ji dá, tak to neznamená, že pro něj akce skončila – musí podpořit útok.“