Týden hokeje v České Třebové

Týden hokeje v České Třebové

V úterý 18. 9. 2018 od 15:00 hodin proběhla na zimním stadionu na Skalce v České Třebové náborová akce pořádaná mládežnickým hokejovým oddílem TJ Lokomotiva Česká Třebová ve spolupráci s ČSLH – "Týden hokeje". Tato celorepubliková akce byla naším oddílem propagována v místním rádiu Orlicko, místním tisku Českotřebovské noviny, na městských plakátnicích, ve všech školkách, na klubovém webu i na klubovém facebooku. I přes tuto skutečnost se této akce zúčastnilo pouhých 18 dětí.

Banner

Celá akce začala tak jako ve všech oddílech zapojených do projektu Pojď hrát hokej registrací účastníků ve vstupní hale zimního stadionu Na Skalce, kde příchozí děti obdržely dárky v podobě dresů národního týmu, placek a samolepek s logem českého hokeje a krekrů od jednoho ze sponzorů značky pom-bear.

Po registraci se děti s rodiči přemístili do oddílové klubovny na zimním stadionu, kde předseda oddílu pan Stanislav Ruda představil náš mládežnický hokej formou prezentace všem zúčastněným. Po prezentaci se děti s rodiči přesunuli na střídačku u ledové plochy, kde jim naši malí hokejisté pod vedením trenéra Kučery předvedli trénink na čtyřech stanovištích a minihokej tak, aby rodiče měli představu o tom, jak se pracuje s dětmi na ledové ploše. Tento ukázkový trénink trval přibližně 15 minut a hned po něm se děti za pomocí rodičů a trenéru převlékly do oddílem zapůjčených bruslí a helem a konečně nastoupily na ledovou plochu.

Tam na ně už ně čekali trenéři a starší žáci našeho mládežnického oddílu, kteří pomohli zúčastněným dětem s prvními krůčky na ledové ploše. Pro děti bylo na stanovištích připraveno mnoho her, a protože počet zúčastněných nebyl velký, měly všechny individuální přístup od trenérů a starších žáků.

Na konec akce proběhlo společné focení a pak už se děti rozběhly plné dojmů s rozzářenýma očima za svými rodiči. Celá akce byla povedená s malou skvrnkou, kterou byla nižší účast dětí. Doufejme, že lednové pokračování akce Pojď hrát hokej přinese větší zájem o mládežnický hokej v České Třebové.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v České Třebové najdete zde.

Citáty

phpX5GKoE
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Hráč musí hokej milovat, mít zápal a bavit se tím. Ať mladý hokejista dělá i jiné sporty, já jsem hrál aktivně vedle hokeje fotbal a tenis.“