Týden hokeje v Náměšti nad Oslavou

Týden hokeje v Náměšti nad Oslavou

V neděli 30. ledna proběhla v rámci celorepublikového Týdne hokeje na zimním stadionu v Náměšti nad Oslavou již tradiční akce pro děti a rodiče s názvem Pojď hrát hokej.

Banner

Akce Týden hokeje se v rámci projektu Pojď hrát hokej koná již několikátý rok po celé České republice, a přivádí tak na zimní stadiony v zemi zájemce o lední hokej.

Rodiče s dětmi čekal na zimním stadionu v Náměšti nad Oslavou již tradiční zhruba devadesátiminutový program. První aktivitou byla registrace hned u vchodu na stadion. Po registraci pak každé dítě obdrželo nejen propagační materiály, ale i další drobné upomínkové předměty věnované partnery akce.

Rodiče si rovněž vyslechli prezentaci v podání vedoucího trenéra přípravky Mgr. Aleše Sázavského. Mimo jiné se na ní rodiče dozvěděli, že v Náměšti se v první sezóně přípravky neplatí žádné příspěvky, a že příspěvky pozdější jsou jen v minimální výši, nebo že si po dohodě mohou pro své dítě zapůjčit hokejovou výstroj.

Po prezentaci se pak stačilo přezout a vyrazit na led užít si připravený program, při kterém si děti mohly vyzkoušet své dovednosti. Na jedné třetině ledové plochy dělali své první krůčky úplní začátečníci, zatímco v jedné ze třetin se pohybovali již zkušenější bruslaři a předváděli účastníkům akce své dovednosti. Třetí třetina byla vyhrazena dětem, které začaly s hokejem před rokem či dvěma, a to proto, aby rodiče nováčků viděli, jakého pokroku jsou malí bruslaři pod vedením trenérů za takovou dobu schopni dosáhnout.

„Celá akce proběhla v příjemné atmosféře. Tentokrát i s ohledem na momentální celospolečenskou situaci přišlo jen 5 úplných nováčků (a celkem cca 20 dětských účastníků), což lze vzhledem k okolnostem považovat za úspěch. Fajn bylo, že každý z nováčků měl na ledě k dispozici víceméně svého trenéra.“

Předpokládáme, že Český hokej bude v podobných akcích pokračovat i v budoucnu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Náměšti nad Oslavou najdete zde.

Citáty

phpLBjXaU
Dominik Hašek

Olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

„Vždy jsem měl vášeň pro hru. S bráchou jsem hrál fotbal, organizoval jsem všemožné soutěže s ping-pongovým míčkem, tenisákem, hokejkami, ať už na chatě nebo ve škole o přestávkách.“