Týden hokeje v Porubě

Týden hokeje v Porubě

Čtvrtek 23. září podvečer patřila RT TORAX ARENA nejen akci Pojď hrát hokej, ale hlavně malým dětem a jejich rodičům. Cílem této již pravidelné akce Týdne hokeje pořádané Českým hokejem je přiblížit nejrychlejší kolektivní sport novým zájemcům napříč celou naší republikou.

Banner

Úvodem se všichni návštěvníci setkali s marketingovým manažerem Mojmírem Kotasem, který zejména rodičům přiblížil dětský hokejový svět a otevřeně odpověděl i na všechny dotazy. Děti z této diskuse neodešly s prázdnou, každý obdržel vedle drobných upomínkových předmětů i svou první sportovní láhev.

Následoval program na ledě, který samozřejmě nemohl proběhnout jinou formou než hrou. Pod vedením trenérů Jiřího Trembáče, Petra Rambouska, Vladimíra Smyčky, ale i hráčů A týmu HC RT TORAX – Michala Vachovce, Tomáše Voráčka a Markuse Korkiakoskiho si děti vyzkoušely své bruslařské dovednosti. Pro mnohé z nich se jednalo vůbec o první krůčky na ledě, jiní si zase vyzkoušeli svou první přihrávku či střelu na bránu. Všichni ale poznali, že neumět bruslit není žádná ostuda, a naopak při paralelně probíhajícím zhlédnutí ukázkového minihokeje od svých starších kamarádů z přípravky viděli, co se vše postupně naučí a jak správný sport hokej je.

Všechny děti byly se stráveným podvečerem nadmíru spokojené a po společné fotografii odcházely s odhodláním naplnit svůj sen – být velkým malým hokejistou!

HC RT TORAX trénuje děti od cca 4 let, mladší dle dohody. Tréninky probíhají v podvečerních hodinách, všichni si mohou po předchozí domluvě s trenéry zapůjčit zdarma hokejovou výstroj. Rodiče se tak nemusí ani obávat, že by tréninky nedokázali skloubit se svými pracovními povinnostmi, ani že by museli kupovat výstroj s rizikem, že kdyby dítě hokej omrzel, zůstane doma bez využití.

Na webových stránkách klubu si zájemci mohou dále souhrnně přečíst režim, koncepci tréninků, ale i rozhovory s trenéry mládeže.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Porubě najdete zde.

Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“