Týden hokeje v Žamberku

Týden hokeje v Žamberku

Sobotní odpoledne 26. 1. 2019 patřilo na zimním stadionu v Žamberku náborové akci malých hokejistů v rámci akce ČH Týden hokeje.

Banner

SK Žamberk, z. s. tuto akci pořádal již popáté. Náborové akce se zúčastnilo 11 dětí. Tentokrát nepražilo sluníčko jako v září, ani nepršelo, jako v minulých ročnících, ale celý nábor byl doprovázen padajícími vločkami, které pokryly ledovou plochu sněhovou nadílkou. 

Akce byla zahájena jako obvykle registrací, při které byli zúčastnění seznámeni s programem a děti obdržely drobné dárky, včetně toho nejzajímavějšího - hokejového dresu národního týmu. Letos si mohly vybrat, zda dají přednost bílému či červenému. 

Pro děti byl připraven program plný her. Nejdříve mezi hromadami sněhu zkoušely střílet tenisákem na branku, pak následoval slalom s míčkem mezi kužely a nakonec si zahrály na „mrazíka“. Mezitím byl rodičům představen nejen hokejový oddíl SK Žamberk, ale i samotná hra lední hokej. 

Následně pomohl realizační tým dětem s oblékáním nutné výzbroje, aby mohly vyrazit na ledovou plochu a vyzkoušet si bruslení a lední hokej v praxi. Na kluzišti byla pro děti připravena stanoviště, na kterých za pomoci trenérů plnily různé úkoly. Pro rodiče i děti připravila nakonec „žamberecká přípravka“ ukázku tréninku a modelového utkání v minihokeji. Sobotní odpoledne bylo ukončeno jako obvykle společnou fotografií všech zúčastněných „malých hokejistů“.  

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Žamberku najdete zde.

Citáty

phporczD6
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Malý hokejista bude rád chodit na trénink pouze v případě, že to bude absolutní zábava – a tak to bylo u mě.“