Týden hokeje ve Velkém Meziříčí

Týden hokeje ve Velkém Meziříčí

Čtvrtek 24. listopadu byl v Horáckém hokejovém klubu Velké Meziříčí ve znamení akce Pojď hrát hokej, která probíhá v rámci Týdne hokeje. Zimní stadion byl otevřen hlavně dětem ve věku od 4 do 8 let, které měly příležitost seznámit se s ledním hokejem a vytvořit si svůj první hokejový zážitek.

Banner

Byli jsme rádi, že jsme mohli přivítat a zaregistrovat 12 malých účastníků – 10 chlapců a 2 děvčata. Odměnou za registraci jim byly malé hokejové dárky.

Následovalo představení ledního hokeje formou prezentace. V útulném prostředí Sport Baru zazněly informace o klubu, způsobu tréninku a proběhla i ukázka hokejové výstroje. Děti se projevily jako posluchači s hokejovým přehledem.

A jak se později ukázalo, ani na ledě nebyli malí hokejoví adepti žádní začátečníci. Předvedli se jako velmi šikovní sportovci, někteří dokonce jako zdatní bruslaři. Projížděli mezi kužely, pod hrazdičkami a pod některé překážky se vrhali na led jako rybičky.

Na ledě současně probíhala ukázka minihokeje v podání hráčů 3. a 4. třídy, za kterou děkujeme. Velké poděkování patří i všem trenérům a těm, kteří při akci pomáhali. Díky také za hudební doprovod a fotografování. Nejen společná fotografie bude pěknou vzpomínkou na tuto hokejovou událost.

Co říci závěrem? V dnešní nelehké době, kdy nás trápí válečné konflikty ve světě, rostoucí ceny energií a další nepříjemnosti, je možná o to důležitější setkávat se. A právě sportovní prostředí je pro to jednou z nejlepší příležitostí. Rodiče, vážíme si toho, že jste nám své ratolesti přivedli. A přejeme Vám i Vašim dětem mnoho příjemných sportovních zážitků. Třeba s námi při ledním hokeji.

Akce Týden hokeje se již v letošní sezóně opakovat nebude, přesto můžete kdykoliv navštívit náš hokejový nábor, který probíhá vždy ve středu a v sobotu (aktuální čas prosím sledujte na www.sportovistevm.cz).

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Velkém Meziříčí najdete zde.

Citáty

phpUMFfEM
Andrej Šustr

obránce Tampy Bay Lightning

„Musíte si uvědomit, že pokud se vám nechce, tak se na vaše místo čeká dalších x hráčů, kteří jsou ochotní tomu obětovat cokoliv. "