Týden hokeje v Milevsku

Týden hokeje v Milevsku

V rámci celostátní akce Týden hokeje se ve středu 22. ledna 2020 na milevském zimním stadionu uskutečnila akce „Pojď hrát hokej“. Akce se zúčastnil Martin Hanzal, maskot projektu PUK a hosté z Českého hokeje.

Banner

Ve středu 22. ledna 2020 se konala na milevském zimním stadionu již posedmé akce „Pojď hrát hokej“. Tuto akci pořádá HC Milevsko 2010 za pomoci Českého hokeje. Akce se jako hosté zúčastnili zástupci hokejového svazu. Českým hokejem poskytnuté propagační materiály velmi pomáhají klubu při organizaci akce. Materiály používá při prezentačních návštěvách trenér mládeže ve všech školkách, se kterými klub spolupracuje v Milevsku a v širokém okolí. Výlep plakátů, rozdávání letáků a propagace akce při zápasech A týmu HC Milevsko 2010 nám přilákala tentokráte 19 nových dětí.

Při registraci asistentky pomohly s napsáním jména na dres, poradily s vyplněním registračního formuláře do projektu „Pojď hrát hokej“ a seznámily rodiče s průběhem a programem akce. Děti projevovaly radost z dárků, které dostaly jako upomínku na tuto povedenou akci.

Pro vyplnění času registrace příchozích dětí s rodiči si trenéři tentokráte pro nové děti připravili ukázku tréninku o něco málo starších dětí, než jsou ony. Trénující děti ukázaly, že se ledu nemusí bát a že trénink je vlastně hra na ledě. Po ukončení registrace se rodiče a děti v připravených a vyzdobených šatnách seznámili s připravenou prezentací. Trenér mládeže si s dětmi povídal o hokeji, předvedl hokejovou výstroj a ukázal video. Předseda klubu rodičům v krátkosti představil historii a přítomnost klubu. Představil hokej jako kolektivní sport, který pomáhá všestrannému rozvoji dětí. V prezentaci ukázal, kdy a jak začít s hokejem i jak klub materiálně pomáhá začínajícím hokejistům. Představením výstroje potvrdil, že hokej je pro děti bezpečný.

Po prezentacích asistenti pomohli rodičům s obutím dětí do bruslí. Děti si pak nasadily helmy a rukavice a šly na ledovou plochu. Na ledě na ně čekalo velké překvapení v podobě maskota projektu Pojď hrát hokej lvíčka PUKA a hráče Motoru České Budějovice Martina Hanzala. Nově příchozím dětem pomohli překonat první chvilky trenéři HC Milevsko 2010 a hráči 3. a 4. tříd. Děti se pod vedením trenérů formou her seznamovali s ledem. Dětem pomohla přítomnost maskota na ledové ploše. Malé hráče zas více zaujala přítomnost Martina Hanzala, který musel odpovídat na otázky dětí a ukazovat své dovednosti. Akce byla zakončena společným fotografováním.

Z akce byla pořízena reportáž zveřejněná v Milevském zpravodaji. Fotografie z akce jsou na stránkách HC Milevsko 2010. Podle ohlasů a vyjádření rodičů, kteří přivedli své ratolesti, byla akce dobře připravena. Poděkování patří všem, kdo se na přípravě a realizaci této akce podíleli.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Milevsku najdete zde.

Citáty

phpL4QJvY
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Mám 5 dětí, učil jsem je bruslit, ale nenutil do hokeje. Sport si vybrali stejně jako já sami. Dnes jsou dobří v golfu, hokeji, baseballu.“