Týden hokeje v Chrudimi

Týden hokeje v Chrudimi

V pondělí 20. září 2021 se na zimním stadionu v Chrudimi uskutečnila náborová akce Pojď hrát hokej, která je pod záštitou Českého hokeje. Děti si vyzkoušely, jaké je to být hokejistou. Klub HC Chrudim spojil tuto akci s kurzem bruslení, kde mohli nováčci a jejich rodiče vidět v akci i již starší kolegy, kteří se do hokejového klubu přihlásili před rokem. Nově příchozích dětí se zájmem o lední hokej v Chrudimi byly přes dvě desítky, z toho jich 18 vyplnilo přihlášku se zájmem pokračovat v kurzu bruslení.

Banner

Při registraci u vstupu na stadion děti obdržely dárky a upomínkové předměty (láhev CCM, brožuru správný sport, klíčenku Kaufland a omalovánky). Během registrace se rodiče dozvěděli informace o průběhu celé akce Pojď hrát hokej. Nejdříve rodiče odvedli děti do šatny. Tam si je převzali trenéři a odvedli je na rozcvičku před vstupem na led.

Součástí rozcvičky byla i ukázka „tréninku“ na suchu, kterou v klubu podstupují děti nejen v květnu a červnu během letní přípravy. Rozvoji všestranné pohybovosti dětí se v klubu HC Chrudim věnují po celý rok. Poté již následovala ukázka tréninku na ledě, kde probíhal modelový zápas minihokeje starších dětí. Děti si mohly také vyzkoušet s kvalifikovanými trenéry spoustu nových věcí, které byly vždy dělány formou zábavy a hry.

Rodiče se během dne zúčastnili prezentace, kde se dozvěděli veškeré potřebné informace o náborové akci, dále se účastníci seznámili s historií a vizí hokejového klubu HC Chrudim a zároveň se i rodiče dozvěděli informace o kurzu bruslení.

Kurz bruslení HC Chrudim:

Kurzu bruslení se účastní jak kvalifikovaní trenéři, tak i nadšení rodiče, kteří chtějí pomoct svým dětem v začátcích. Kurz bruslení je určen dětem od čtyř do osmi let.

Informace
• Zápis: možnosti přihlášení vždy během kurzu v pondělí a sobotu během celé sezóny
• Kurz bruslení probíhá každé pondělí od 17:30 do 18:30 a v sobotu od 8:15 do 9:15 hodin. Trvání kurzu je od září 2021 do března 2022
• Kurzovné: 2000 Kč splatné do 30.9.2021 (pro nově příchozí musí být platba uhrazena do 14 dnů od nastoupení do kurzu)
• Veškeré informace ohledně platby, nebo zapůjčení hokejových setů, vám po registraci sdělí hlavní vedoucí
• Vybavení: přilba s košíkem, hokejka a rukavice; možnost zapůjčení hokejových setů

Kontakt
• Bahenský Marek – hlavní vedoucí kurzu bruslení HC Chrudim
• Telefon: +420 777 877 150
• E-mail: marek.bahensky@hcchrudim.cz

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Chrudimi najdete zde.

Citáty

phpNE4Krf
Andrej Šustr

obránce s bohatými zkušenostmi z NHL

„Díky studiu na univerzitě jsem získal vzdělání a několik extra let na to na sobě pracovat po hokejové stránce."