Týden hokeje v Hodoníně

Týden hokeje v Hodoníně

Devátý díl celostátní náborové akce Týden hokeje je za námi. Už tradičně na ledové ploše hodonínského zimního stadionu udělalo své první krůčky na bruslích plno nadšených a spokojených dětí, které si v doprovodu svých rodičů a prarodičů akci náramně užily.

Banner

Náborový program Českého hokeje, který je již od roku 2016 znám pod názvem Týden hokeje, přilákal ve středu odpoledne na hodonínský zimní stadion desítky dětí a jejich rodičů. Chlapci i děvčata měli možnost vyzkoušet si základy pohybu na ledě, jednoduchá cvičení s pukem nebo například hry s tenisáky.

Samotná akce odstartovala po třetí hodině odpolední. Po registraci nových dětí, kterých přišlo zhruba 25, a zastávce v šatně, kde se s pomocí trenérů a rodičů oblékly do hokejové výstroje, následovala krátká prezentace našeho hokejového klubu. Pak už se děti mohly v doprovodu rodičů rovnou vrhnout na led, který jim byl vyhrazen od 16:00 do 17:00.

Dětem se na ledě věnovali hlavní trenéři mládeže SHKM, kterým byli k ruce i jejich asistenti a také hráči A-týmu Baníku - Martin Vyrůbalík, Tom Polák a Jakub Sajdl. „Chtěl bych poděkovat všem, kdo přiložil ruku k dílu, a na dnešní akci se jakkoliv podíleli. Zejména pak patří velké poděkování klukům z týmu mladších žáků za to, jak nám pomáhali a jak zodpovědně k tomu přistoupili,“ pochválil své svěřence Tibor Helísek.

„Šlo o to, abychom dětem ukázali nějaké základy. Trénink postupně přecházel ve formu herní zábavy, kdy děti hrály třeba na honěnou,“ popsal šéftrenér SHKM. „Některé děti byly velmi šikovné a bylo na nich vidět, že jim to na ledě jde. Jsme všichni moc rádi, že děti led opouštěly s úsměvem a nadšením. To je pro nás trenéry ta největší odměna,“ dodal.

Děti i jejich rodiče se dozvěděli, že zkušební lekce přípravky SHKM jsou zcela zdarma. Klub navíc dětem zapůjčí brusle, helmu, chrániče i rukavice „To je vlastně všechno, co malí začínající hokejisté do začátku potřebují. Stačí, když si děti vezmou teplé oblečení a my jsme schopni dodat zbytek. Postačí ale i cyklistická helma nebo zimní rukavice,“ říká šestatřicetiletý kouč.

Tréninky přípravky SHKM Hodonín se konají třikrát týdně. V pondělí je trénink v tělocvičně Základní školy Hodonín Mírové náměstí 19 (16:00), na ledě pak naši nejmenší trénují dvakrát týdně - ve středu (16:00 - 17:00) a v sobotu (09:15 - 10:15). „Pokud chtějí rodiče se svým dítětem vyzkoušet hokejový trénink, nemusí se nikde předem hlásit. Stačí přijít na kterýkoliv z tréninků přípravky a trenéři se o vše potřebné postarají,“ vysvětluje i přes svůj mladý věk již zkušený mládežnický trenér.

Devátý Týden hokeje v Hodoníně tedy opět slavil úspěch. „Děti i rodiče si to podle reakcí, kterých jsem si mohl všimnout, užili, a i pro nás to bylo po tom dlouhém roce volna zase skvělé dobití baterek,“ dodal na závěr Mgr. Tibor Helísek, DiS.

Klubové vedení se ve spolupráci s trenéry snaží rozšiřovat řady mladých hokejistů průběžně celý rok. Kromě toho, že trenéři pravidelně nejen v Hodoníně, ale i v okolních městech a vesnicích obrážejí školky, kde děti seznamují s ledním hokejem, pořádá klub také například „Pochod Drtičů“, letní „Dětský sportovní den“ nebo oblíbenou „Školičku bruslení“.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Hodoníně naleznete zde.

Citáty

phpgGssPL
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Škola je každopádně hodně důležitá, protože nikdy nevíte, co se vám v hokeji může stát. "