Týden hokeje ve Slaném

Týden hokeje ve Slaném

Ve čtvrtek 24. listopadu 2022 od 16:00 se konala na našem zimním stadionu další akce Pojď hrát hokej. Slánský hokej patří již tradičně k pořadatelům této celorepublikové náborové akce, která je organizována v rámci projektu Týden hokeje ve spolupráci s Českým hokejem.

Banner

Skvělá propagace, která projektu předcházela, a ke které byly využity všechny možné moderní či tradiční prostředky (vylepování plakátů, zveřejňování na moderních sociálních sítích a webových stránkách), ale hlavně osobní návštěvy škol a školek, přilákala tentokrát 35 nových nadšených dětí.

Nově byla registrace účastníků převedena do elektronické podoby. Asistentky ochotně pomáhaly s vyplněním registračního formuláře pomocí URL adresy nebo QR kódu, seznámily rodiče s průběhem a programem akce a nedočkavé děti obdařily upomínkovými předměty. Poté již více než tři desítky dětí vstoupily na led a okusily lední hokej ve Slaném. Pod taktovkou zkušených trenérů si mohli všichni zájemci formou her a zábavy vyzkoušet své první kroky na ledě a seznámit se s hokejovými začátky.

Prezentace rodičů byla rovněž zmodernizována. Díky naší nové světelné tabulky byla přednesena poprvé přímo na ledě. Zde se všichni dozvěděli, proč je sport a pohyb pro zdravý vývoj dětí důležitý. Co přináší stát se hokejistou a s jakými nároky je tento jeden z nejoblíbenějších českých sportů spojen. Seznámili se s organizací slánského hokeje, přípravou tréninkových procesů dětí a mládeže v klubu, ale také tím, jaké výhody jsou v současnosti novým malým hokejistům vytvářeny a umožněny. Zejména zapůjčení kompletní hokejové výstroje pro nové členy klubu je pro rodiče i hráče lákavým příspěvkem a výrazně přispívá k nárůstu členské základy ledního hokeje v posledních letech.

Menším zpestřením pro rodiče i děti byla možnost osobně si sáhnout a vyfotit se s originálem letošní bronzové medaile z MS v ledním hokeji. Tuto trofej nám na akci zapůjčil pan Marko Valenčić, který je nejen sportovní ředitel slánského klubu, ale také se jako člen českého reprezentačního týmu zúčastnil letošního hokejového mistrovství, odkud si tuto cennou bronzovou medaili přivezl.

Nadšené tváře dětí, které projevovaly radost nejen ze získaných dárků, ale hlavně z prožité povedené akce, byly odměnou všem za skvěle odvedenou práci.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Slaném najdete zde.

Citáty

phps86y94
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Být gólmanem je z 90 % o hlavě. Pokud se zaseknete ve svých vlastních myšlenkách, nebudete mít soustředění potřebné do zápasu a k úspěchu. Když jste ještě malí, nikdo vám tohle neřekne. Nejlepší způsob, jak získat správné rozpoložení, je začít se hokejem bavit. Zbytek přijde samo.“