Týden hokeje v Hronově

Týden hokeje v Hronově

Ve středu dne 19. září 2018 se od 16 hodin na zimním stadionu Wikov aréna v Hronově v rámci náborové akce Týden hokeje uskutečnila již tradiční sportovní akce pod názvem „Pojď hrát hokej“, která se koná ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje.

Banner

I přes krásné, téměř letní počasí, si do místní Wikov arény našlo cestu 14 mladých hokejistů v doprovodu svých rodičů. Po krátkém představení akce, potřebným vyplněním zápisu do projektu a obdržení reprezentačních dresů z podpory Českého svazu ledního hokeje, již nebránilo nic tomu, aby 5 nováčků a dalších dětí z minipřípravky HC Wikov Hronov vyrazilo na ledovou plochu a užili si první hokejové krůčky.

Pod taktovkou zkušených trenérů a jejich asistentů čekalo na děti ve věku 4 až 8 let seznámení se základy bruslení, vstávání z ledu a došlo i na oblíbenou hru "na babu". Hráči minipřípravky předvedli ukázku tréninku a zahráli si minihokej. Na celou akci dohlížel a také se aktivně zapojil bývalý hokejový reprezentant a extraligový hráč Jaroslav Kudrna z Hradce Králové.

Rodičům a dětem byla přehrána powerpointová prezentace, jejíž součástí bylo představení klubu HC Wikov Hronov, historie hokeje v Hronově (jejíž začátky se datují od roku 1937) či informace o možnosti získat potřebnou hokejovou výstroj a výzbroj, a to jak od klubu HC Wikov, tak i v rámci podpory od Českého svazu ledního hokeje. Bylo přehráno propagační video „Správný sport pro Vaše dítě“, provedena ukázka potřebné dětské hokejové výzbroje a on-line se ukázal i kompletně ustrojený hráč dorostu místního klubu.

Děti obdržely omalovánky Pojď hrát hokej, placky Českého hokeje a kartičky. Nemohla chybět ani cukrovinka a pitíčko k doplnění energie. Těšíme se na další setkání na ledě.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Hronově najdete zde.

Citáty

phpX5GKoE
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Hráč musí hokej milovat, mít zápal a bavit se tím. Ať mladý hokejista dělá i jiné sporty, já jsem hrál aktivně vedle hokeje fotbal a tenis.“