Zpěvák Marek Ztracený syna do hokeje nenutí: Sám je z něj nadšený

Všichni znají Marka Ztraceného coby populárního muzikanta. Marek Ztracený je ale také nadějný hokejista. Ne tedy přímo sám oblíbený hudebník, ale jeho šestiletý syn Mareček, který válí za Klatovy. Ani dojíždění na tréninky z Železné Rudy na Šumavě neubírá malému chlapíkovi nic na jeho elánu. „Chodí trénovat s velkým nadšením. Má tady fajn partu a i oblíbené trenéry,“ vysvětluje autor hitu "Ztrácíš".

Banner

Je to sice trochu štreka, ale právě v Klatovech našel Marek Ztracený pro svého syna to, co hledal a co mu vyhovuje. „Jsme na stejné vlně. Ještě jsem tu nezažil, aby tu někdo dítěti hokej znechutil,“ vykládá Ztracený. Na Klatovech jeho synovi i jemu samotnému vyhovuje i rodinná atmosféra v celém klubu. A nejenom to. „Děti se tu hokej naučí, ale je tu prostor na dělání chyb bez toho, aniž by se u nich muselo dítě cítit blbě.“

Do dojíždění na tréninky investují sice hodně času, rozhodně to ale Ztracený nedává synovi jako závazek, že se hokeji bude věnovat i v budoucnu. „Bereme to hodně všestranně. Spíš se snažíme nějak empaticky najít, co ho baví, protože hrozně hezky hraje i na bubny,“ usmívá se muzikant.

Malý Marek nezdědil po tátovi jen hudební talent, ale i lásku k hokeji

A kde se vůbec v muzikantské rodině objevila láska k hokeji? Ztracený vzal svého syna jako dvouletého na zápas plzeňské Škodovky a bylo vymalováno. „Tam ho to chytlo. A vydrželo mu to do teď,“ těší Ztraceného.

Lidé už si i začínají všímat povědomého jména na dresu, o protekci a nadržování ale táta Ztracený slyšet ani nechce. „S tímto jménem bude mít cestu asi trochu těžší. Ne, že bych byl Karel Gott, ale doufám, že se nestane, že by mu někdo nadržoval, nebo ho naopak kvůli tomu někdo srážel.“

Možností, co dělat, má malý Marek až až. Hokej, bubny, lyžování… „Hlavně ale doufám, že neztratí nadšení a bude ho to všechno dál bavit,“ zdůrazňuje táta Marek.

Foto: Instagram Marka Ztraceného

Citáty

phpPaAR8p
Peter Forsberg

Švédská legenda a člen Triple Gold Clubu

„Rodiče! Užívejte si to, dělejte vše pro dítě. Držte je u více sportů. Nestresujte je.“