Upozornění pro návštěvníky Týdne hokeje v Novém Bydžově, Náměšti nad Oslavou, Skutči, Žebráku a Českém Těšíně

Upozornění pro návštěvníky Týdne hokeje v Novém Bydžově, Náměšti nad Oslavou, Skutči, Žebráku a Českém Těšíně

Máte v plánu navštívit Týden hokeje v Novém Bydžově, Náměšti nad Oslavou, Skutči, Žebráku nebo Českém Těšíně? V tom případě věnujte pozornost následujícím informacím. Ve zmíněných klubech totiž proběhne tzv. suchá varianta Týdne hokeje. Vzhledem k tomu, že místním klubům ještě chybí ledová plocha, nemusí si děti nosit brusle. I tak ale zájemci o lední hokej o nic nepřijdou. Naopak. O to více hokejových dovedností vyzkouší mimo ledovou plochu. Program bude i tak plný zábavy.

Banner

Děti se tak sice nedostanou na ledovou plochu, ale litovat vůbec nemusí! „Suchá“ varianta nebude v žádném případě méně zábavná než ta na ledě. Jak se ukázalo během minulých Týdnů hokeje, dětem absence ledu vůbec nevadila a naopak ocenily, že si mohly vyzkoušet cvičení, která každé léto absolvují všichni hokejisté v rámci letní přípravy.

Suchá varianta se bude od té s ledem lišit minimálně. Pro děti bude připraven v podstatě podobný program jen s tím rozdílem, že si vyzkouší připravené disciplíny na stanovištích mimo led. K dispozici bude střelba na branku, slalomy mezi překážkami, zábavné hry s ostatními dětmi a mnoho dalšího.

Suchá varianta Týdne hokeje proběhne v:
  • Stadion Nový Bydžov
  • TJ Náměšť nad Oslavou
  • HC Skuteč
  • HC Vlci Český Těšín
  • HC Spartak Žebrák

Pokud děti i rodiče přes léto sledovali seriál projektu Pojď hrát hokej s názvem Trénink mimo hokejové mantinely, budou si moct přímo na místě vyzkoušet, jak se jim daná cvičení povedlo vypilovat. Na své si ale přijdou i úplní začátečníci.

Program bude koncipován tak, aby se příchozí děti dozvěděly, jak zhruba probíhá hokejová příprava na suchu a případně si pak podobná cvičení, jaká pro ně budou připravena na Týdnu hokeje, mohly zkoušet i samy doma. Právě tato cvičení jsou pro malého hokejistu stejně důležitá jako samotné bruslení. Dítě tak rozvíjí svou motoriku a sportovní um, který může následně uplatnit nejenom v hokeji, ale i v dalších sportech.

Program pro rodiče bude stejný jako všude jinde. Budou mít příležitost seznámit se s ledním hokejem, s tím, co pro zdravý rozvoj dítěte přináší a s jakými nároky je spojen, včetně možností jeho provozování v jednotlivých městech a regionech.

Prosíme tak všechny rodiče, kteří mají se svým dítětem v plánu dorazit na jednu z těchto čtyř akcí, aby si s sebou nenosili brusle. V případě dalších dotazů kontaktujte prosím přímo zástupce klubů.

Kontakty na jednotlivé kluby:

  • Stadion Nový Bydžov: Tereza Klozová, 737662246, T.Klozova@seznam.cz
  • TJ Náměšť nad Oslavou: Petr Staněk, 603504488, stanek.bedra@seznam.cz
  • HC Skuteč: Libor Hladík, 728059898, hcskutec@seznam.cz
  • HC Vlci Český Těšín: Petra Nevelöšová, 773761570, nevelosova@centrum.cz
  • HC Spartak Žebrák: David Jícha, 728470175, hokejzebrak@centrum.cz

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“