Týden hokeje v Sokolově

Týden hokeje v Sokolově

Týden hokeje opět v Sokolově. Navzdory množství karantén se na sokolovském náboru hlásilo 24 dětí.

Banner

Poslední lednovou neděli se na sokolovském zimním stadionu opět uskutečnila akce Pojď hrát hokej v rámci Týdne hokeje. Celou akci navštívilo se svými rodiči 24 dětí. Toto číslo mohlo být značně vyšší, bohužel i účast na náboru ovlivnila nemocnost a karantény.

Na děti od začátku čekal pestrý program. Hned u vchodu vítal děti maskot Falko. Po registraci obdrželi všichni dárky od Českého hokeje, HC Baník Sokolov, ale i od partnera sokolovského klubu (Aqauforum Františkovy Lázně). Poté si děti převzali hráči sokolovského A-týmu, kteří s malými návštěvníky hráli bandy hokej či měřili síly ve střelbě na bránu. Zde se měřila i rychlost střely.

Následně se rodiče odebrali do VIP místnosti klubu, kde probíhala krátká přednáška, ve které hlavním trenérem základny Ivanem Říhou byl představen klub, ale také bylo řečeno, co hraní hokeje obnáší a byly rovněž sděleny další informace o trénincích základny. A děti? Ty pokračovaly s hráči A-týmu, kteří ukázali malým následovníkům svou kabinu, jak regenerují atd.

Poté se již všichni přesunuli do šaten, kde začala příprava na to nejdůležitější – zábavu na ledě. Chvilku po jedenácté hodině přivítali trenéři mládeže společně s hráči A-týmu všechny děti, které udělaly pomyslný první krůček ve své kariéře. A protože velká část dětí stála na ledě poprvé, většina z nich bruslila nejdříve s podporou, postupem času ji však někteří nepotřebovali. Na ostatní čekaly hry, nebo střelba na brankáře. Chybět ale nemohlo ani oblíbené ježdění po ledě, na čemkoliv tažené trenérem nebo hráčem A-týmu.

Poté nováčci zhlédli ukázkový zápas hráčů 4. a 5. třídy, tedy dětí, které stejnou náborovou akci absolvovaly před pár lety. Nechybělo ani nezbytné focení. Nejdůležitější ovšem bylo to, že byla na dětech vidět radost a zaujetí z něčeho nového. Při závěrečném pokřiku pak skoro všichni slíbili, že na hokej znovu přijdou, a to včetně několika holčiček, které nábor také absolvovaly.

Spokojeni byli i přítomní rodiče, a proto klub pevně věří, že neděle byla opravdovým začátkem spolupráce mezi všemi zúčastněnými. Náborová akce znovu měla úspěch.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Sokolově najdete zde.

Citáty

phpAdBI4A
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Táta vždy říkal: „Měj velké cíle. Představuj si, jak hraješ za Frölundu. Představ si, jak hraješ za Švédsko. Představ si, jak si oblékáš ten dres.“