Týden hokeje v Břeclavi

Týden hokeje v Břeclavi

V sobotu se v rámci projektu Týden hokeje konala v břeclavské FOSFA Aréně akce Pojď hrát hokej.

Banner

Na všechny zúčastněné už u vstupu na stadion čekala u registračních stolečků děvčata z břeclavských Lvic i z řady rodičů. Nově příchozí se registrovali pomocí QR kódu do projektu Pojď hrát hokej, díky čemuž je čekal dárek v podobě hokejové lahve.

Po registraci následovala prezentace v naší V.I.P. místnosti, kde se rodiče dozvěděli od člena vedení klubu, jak klub s dětmi pracuje a co je v budoucnosti spojené s hokejem může čekat. Během prezentace mohli všichni na ledové ploše sledovat probíhající ukázkový trénink 1. a 2. třídy. Naši trenéři odvedli děti do naší „lví“ rozcvičovny, kde si děti vyzkoušely překážkovou dráhu, pohybové dovednosti jako kotouly a stojky, a také probíhání roztočeným švihadlem či přeskakování roztočeného švihadla.

Potom už rodiče v kabině (někteří úplně poprvé) nazouvali svým dětem hokejové brusle. Na střídačce si nově příchozí děti zamávaly s našimi mladými lvíčky a společně si všichni plácli.

Pak už následoval samotný „trénink“ dětí na ledě. Díky dostatečnému počtu účastnících se trenérů se vytvořily malé skupinky, ve kterých se pilovaly bruslařské dovednosti. Někteří ještě opírajíc se o hrazdičky jezdili za trenéry a jiní se už s lepšími dovednostmi účastnili hromadných her, jako jsou "cukr, káva, limonáda", balónky a jehly a samozřejmě samotný hokej. Než děti opustily led, aby se mohly o své zážitky podělit se svými rodiči, všichni se společně vyfotili uprostřed ledové plochy a rozloučili se.

Nejkrásnějšími momenty spojenými s akcí Pojď hrát hokej jsou vzpomínky na usměvavé tváře hrajících si dětí. Akce Pojď hrát hokej se v Břeclavi zúčastnilo 39 dětí. Všem zúčastněným děkuje klub HC Lvi Břeclav z.s. za krásný a nezapomenutelný zážitek.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Břeclavi najdete zde.

Citáty

phphEBmji
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Výsledky a tabulky nejsou podstatné. Důležité je, aby se děti naučily pořádně bruslit. Hlavně ať rodiče na děti ani trenéry netlačí a nestresují je. To nikam nevede.“