Týden hokeje v Rožnově pod Radhoštěm

Týden hokeje v Rožnově pod Radhoštěm

V pořadí již čtvrtá celostátní akce "Týden hokeje" se ve čtvrtek 20. 9. 2018 konala na zimním stadionu v Rožnově pod Radhoštěm. Zájem ze strany dětí i rodičů byl opět značný.

Banner

Ve čtvrtek 20. 9. 2018 proběhla na zimním stadionu v Rožnově pod Radhoštěm už v pořadí čtvrtá celostátní sportovní akce s názvem Týden hokeje, kterou náš klub organizuje za podpory a ve spolupráci s Českým hokejem. Tuto skvělou příležitost si vyzkoušet, jaké by to bylo být hokejistou, si nenechalo ujít celkem 33 dětí, které spolu se svými rodiči na zimní stadion v Rožnově v tento den zavítaly.

Pro děti byl připraven bohatý doprovodný program mimo led. Zde si na několika stanovištích děti vyzkoušely poskakování a probíhání atletickým žebříkem, házení na koš, hru s hokejkou a střelbu tenisákem na branku.

Jejich rodiče mezitím zhlédli zajímavou video prezentaci, ve které jim byla představena historie a současnost našeho klubu, lední hokej a jeho přínosy pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí, a měli možnost si prohlédnout součásti výzbroje a výstroje, které děti při hokeji využívají. Prostor pak dospělí dostali i na případné dotazy.

Děti poté zhlédly ukázku tréninku naší hokejové přípravky, navštívily šatny nejmenších hokejistů, kde si prohlédly a vyzkoušely hokejovou výzbroj a výstroj, a za pomoci organizátorů se převlékly, obuly do bruslí a šly na ledovou plochu.

Na ledové ploše pro ně bylo připraveno několik stanovišť, na kterých si děti za pomoci kvalifikovaných trenérů a asistentů ověřily své bruslařské umění a dovednosti, nebo si poprvé vyzkoušely, jaké to je stát a pohybovat se na bruslích.

Všechny děti, jejichž rodiče vyplnili registrační formulář do projektu, pak dostaly drobné dárky (sušenky, odznáček, nálepky) a skutečný dres české hokejové reprezentace ve své velikosti.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Rožnově pod Radhoštěm najdete zde.

Citáty

phpJ1yNvf
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Jako malý jsem se často sám oblékal doma a chtěl jsem, abychom už jeli. Strašně jsem se těšil. Když jsme pak jeli z tréninku, tak jsem se ptal, kdy už bude další."