Týden hokeje ve Zlíně

Týden hokeje ve Zlíně

Hokejové dopoledne na PSG aréně se vydařilo. V sobotu 25. září se ve Zlíně konala tradiční akce Týden hokeje, do které se zapojují kluby napříč republikou. Berani letos navíc rozšířili svůj program o pohybové aktivity před halou, děti si tak mohly užít zábavu uvnitř na ledové ploše i venku.

Banner

Program na ledě trval hodinu a půl a zúčastnili se ho také někteří hokejisté A-týmu, například Jiří Suhrada, Matěj Sebera nebo brankáři Libor Kašík a Daniel Huf. Kluci a holky si mohli vyzkoušet první kroky na bruslích nebo sbírat plyšáky, ti zkušenější trávili čas projížděním slalomů nebo hraním hokeje.

„Jsme rádi, že rodiče přivedli své ratolesti sem na zimák. Děti si to užily, měly tady připravených spoustu aktivit a zážitků,“ těšila trenéra Petra Žáka hojná účast – na hokejové dopoledne dorazilo 42 dětí. „Věříme, že se nám v co největším počtu vrátí do školy bruslení.“

Na aktivity na ledě přímo navazoval další doprovodný program – před PSG arénou vyrostl skákací hrad a nafukovací lezecká stěna Capri-Sun, kromě toho si všichni přítomní mohli třeba zaházet na koš. V útrobách haly se návštěvníkům otevřela hokejová střílna, v tělocvičně si zase děti mohly projít překážkovou dráhu.

Pestrý program mimo led, souhrnně označený jako beraní sportovní aréna pro děti, byl letos novinkou, kterou si klub připravil ještě nad rámec celorepublikového Týdne hokeje. Na své si díky tomu přišly třeba i starší děti. „Letos byla akce větší než v minulých letech, ano. Dobře si to všechno sedlo, navíc vyšlo počasí. I do budoucna budeme přemýšlet, jak program dále zatraktivnit,“ doplnil trenér Žák.

Kromě pohybových aktivit uvnitř i venku mohli návštěvníci také fandit mladým Beranům – ještě během dopoledne nastoupili k soutěžnímu zápasu proti Vsetínu zlínští žáci, později odehráli ligový zápas na domácím ledě také junioři a dorostenci.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Zlíně najdete zde.

Citáty

php61cYMg
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Když jsem byl malý, chtěl jsem hrát všechno. Nebyly počítače a ani příliš jiné zábavy. Navíc pro mne, jako obyčejného kluka, to byla velká výzva.“