Týden hokeje v Jičíně

Týden hokeje v Jičíně

22. září již před šestnáctou hodinou, tedy mnohem dříve, nežli byl avizovaný start, se začali rodiče i děti scházet na jičínském zimním stadionu, aby se zúčastnili akce Pojď hrát hokej. Tu klub HK Autocentrum Jičín spolupořádá společně s Českým hokejem.

Banner

Dlouhé přípravy se vedly ve znamení návštěv škol a školek, kdy trenéři hokejového klubu osobně zvali na možnost vyzkoušet si, jaké to je být malým hokejistou. Klub tuto náborovou činnost nepodcenil, což jistě prokazuje fakt rekordní účasti na akci. Dorazilo 54 nově příchozích a nikdy neregistrovaných dětí, které si přišly vyzkoušet první krůčky na ledě.

Pestrý program pro rodiče i děti mimo led

Na zimním stadionu čekal na rodiče i děti pestrý program. Pro každého nově registrovaného hráče či hráčku byl připravený dres, láhev a klíčenka s logy akce Pojď hrát hokej. Na rodiče čekala prezentace klubu, kde byli informováni o klubové filosofii a přístupu k výchově hráčů. Především bylo zdůrazňované motto klubu „vychovat slušného člověka se vztahem ke sportu“. Pro děti byla připravena, ještě před tím, než šly na led, prohlídka zimního stadionu, kabin mládeže a A týmu, nebo třeba střelnice.

Aktivity na ledě, zkusit si být malým hokejistou

Po tomto programu v prostorách zimního stadionu následovalo to, proč všichni přišli! Aktivity na ledě. Pro děti byla připravená bezpečná zóna a 4 stanoviště plné her, soutěží a dovednostních cvičení. V jedné třetině zároveň probíhal ukázkový trénink kategorie 2. třídy.

Velký dík pro rodiče i děti

Největší odměnou pro všechny organizátory byly nadšené tváře dětí a rodičů, o které určitě nebyla nouze. Pevně věříme, že jste si to užili stejně jako my. Těšíme se na vás na některé školičce bruslení – buď ve středu od 16:15, či v sobotu od 8:00. Děkujeme, že jste se této akce zúčastnili. Bylo to moc fajn!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Jičíně najdete zde.

Citáty

phpva6Ja0
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nenechte se odradit! Je jedno, kolik gólů dostanete. Ten pocit, kdy uděláte dobrý zákrok, za to stojí.“