Projekt Pojď hrát hokej umožnil 1400 dětem navštívit tréninky týmů NHL

Projekt Pojď hrát hokej umožnil 1400 dětem navštívit tréninky týmů NHL

Neopustit Česko, a i tak vidět na vlastní oči největší hvězdy NHL přímo na ledě? Ano, i to je možné. Alespoň pokud je váš klub zapojený do projektu Pojď hrát hokej. Během nedávné akce NHL Global Series, při které do české metropole zavítaly Philadelphia Flyers a Chicago Blackhawks, tak mělo hned 1400 dětí možnost jít se podívat na trénink svých idolů ze zámoří.

Banner

Český hokej s nabídkou oslovil všechny kluby zapojené do projektu Pojď hrát hokej, 1400 vstupenek na tréninky obou týmů z NHL v O2 areně bylo nakonec rozděleno mezi nejrychlejší zájemce.

Malí hokejisté a hokejistky do 12 let tak v doprovodu zástupců klubu měli možnost vidět takové hvězdy jako Claude Giroux, Patrick Kane nebo Jonathan Toews. Kromě toho si někteří z nich zpříjemnili již tak zajímavé odpoledne návštěvou Síně slávy českého hokeje.

„Bylo tu hodně dětí a věřím, že i pro ně to byl zážitek.“

Dominik Kubalík, útočník Chicaga Blackhawks

Velkému zájmu se těšili i čeští hráči – Jakub Voráček, David Kämpf a Dominik Kubalík. „Moc se mi to líbilo a hrozně jsem si to užil. Bylo to úplně něco jiného, protože se člověk kolikrát nesoustředil na to, co dělá na ledě, ale koukal všude možně. Bylo tu hodně dětí a věřím, že i pro ně to byl zážitek,“ pochvaloval si Kubalík. A v podobném duchu hovořili o ostatní dva Češi.

Podobnou možnost vidět hokejové reprezentanty mají kluby zapojené do projektu Pojď hrát hokej i při zápasech národního týmu, kdy Český hokej pravidelně rozdává klubům v okolí místa konání akce vstupenky. Kluci a holky tak například letos mohli viděli legendy jako Henrik Lundqvist, Alexandr Ovečkin nebo třeba Jevgenij Malkin během Carlson Hockey Games v Brně.

Citáty

phpN55Dga
Martin Ručinský

olympijský vítěz z Nagana

„Dnes je nejdůležitější bruslení, protože hokej se neuvěřitelně zrychlil. Na dovednostních disciplínách jako je střelba nebo technika hole se dá pracovat."