Týden hokeje v Chotěboři

Týden hokeje v Chotěboři

V chotěbořské aréně se v sobotu 26. 1. 2019 konal již šestý díl projektu "Pojď hrát hokej", který je podporován ČH. Tato akce je určena pro děti ve věku 4-8 let a jejím cílem je přiblížit lední hokej dětem a jejich rodičům. V Chotěboři se tato akce konala již popáté a tentokrát se jí zúčastnilo 22 dětí, z toho 7 děvčat.

Banner

V 9:30 byla spuštěna registrace, kde rodiče zapsali děti do tohoto projektu a následně zde děti obdržely drobné dárky a nový dres národního týmu. Poté se všichni společně přesunuli do klubovny HC, kde byli seznámeni s projektem, s hokejovou a brankářskou výstrojí. Byla zde promítnuta i prezentace a oficiální video k této akci.

Po skončení prezentace se všichni přesunuli zpět k ledové ploše, kde trenéři rozdělili děti do jednotlivých skupin. Skupiny se po několika minutách střídaly na jednotlivých stanovištích. Všichni si mohli vyzkoušet střelbu, techniku a nácvik bruslení, překonávali opičí dráhu a také si zahráli hru "Na rybičky" a "Na veverky". 

Poslední stanoviště bylo určené pro děti, které ještě samy bruslení nezvládají a používaly hrazdičky. O zdárný průběh celé akce se staralo celkem 9 trenérů a 8 organizačních pracovníků. Celá akce byla zakončena společným fotem všech zúčastněných. Z rozzářených dětských tváří bylo patrné, že se akce opět velmi zdařila. 

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Chotěboři najdete zde.

Citáty

phpO6S6nX
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Až později, když vzpomínáte na to, jak jste hráli hokej jako malí, teprve doceníte, jakou oběť pro vás rodiče přinesli. “