Týden hokeje v Prostějově

Týden hokeje v Prostějově

Poprvé ve své historii pořádal SK Prostějov 1913 ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje akci v rámci Týdne hokeje. Děti od čtyř do osmi let si při ní mohly vyzkoušet, jaké je to být hokejistou. Jejich zájem překvapil i samotné organizátory, na zimní stadion dorazilo ve čtvrtek 25. ledna v doprovodu rodičů více než šest desítek kluků a holek.

Banner

Lední hokej představoval u nejmenších v Prostějově velké lákadlo. Po dárcích pro všechny, kteří se do projektu Pojď hrát hokej zapojili, se jen zaprášilo. Repliky bílých dresů národního týmu dokonce scházely. „Od Svazu jsme jich dostali jen padesát, takže pro posledních zhruba deset dětí už nezbyly,“ prozradila členka výkonného výboru SK Prostějov 1913 a jedna z organizátorek akce Martina Marková. Dresy tak děti obdrží dodatečně.

Dětem i jejich rodičům se po celou dobu akce věnovalo několik zkušených trenérů. Zatímco rodiče zjistili, co všechno obnáší mít doma malého hokejistu, jejich ratolesti si zadováděly na ledě. Vyzkoušely si střelbu na branku nebo třeba bruslení. Komu nešlo, mohl se opřít o některé z chodítek.

Dohromady si na prostějovském zimním stadionu během čtvrtečního odpoledne vyzkoušelo hokej přes 60 předškoláků a školáků. „Takový počet dětí nás mile překvapil. Jen o naši hokejovou přípravku je velký zájem. Teď se můžeme těšit, že do ní přibyde ještě o nějakého toho hokejistu navíc,“ pochvalovala si Martina Marková.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Prostějově najdete zde.

Citáty

phpAc724u
Dominik Hašek

olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

Doplňkové sporty jsou výborná věc. Dělejte klidně dva tři sporty naráz a pak se rozhodněte pro jeden.