Týden hokeje v Hlinsku

Týden hokeje v Hlinsku

Akce „ Pojď hrát hokej“ se konala na hlineckém zimáku v Olšinkách tentokrát ve čtvrtek 23. ledna 2020. V rámci celorepublikové aktivity „Týden hokeje“ za velké podpory Českého hokeje přivedla tato akce na ledovou plochu v Hlinsku 51 dětí ve věku od 4 do 8 let, z toho bylo 48 nově registrovaných zájemců, kteří se rozhodli vyzkoušet první krůčky na ledě. Společně s dětmi se tak na hlineckém „zimáku“ bavila celkem více než stovka lidí. Máme radost, že přišlo opravdu hodně dětí . Na Hlinecku je hokej tradičním sportem, letos klub oslaví 100 let od založení v roce 1920 a početná základna tak dává dobrý předpoklad pro práci s mládeží v dalších letech.

Banner

Dříve, než se děti poprvé postavily v bruslích na led, získaly po registraci svůj první nádherný dres s novým logem, na který si spolu s rodiči napsaly svoje jméno. Získaly také další drobné dárky, třeba v podobě hokejových náramků. Těm, co již byli zaregistrovaní, se věnovali trenéři HC Hlinsko a než se všichni zaregistrovali, mohli si tenisákem zastřílet na brankaře, zkusit dribling s hokejkou mezi kužely, házet míčem do basketbalového koše či skákat přes švihadlo. V této fázi se dětem i rodičům věnoval hlavní trenér mládeže Dušan Schweinfurter společně s dalšími 9 kolegy trenéry.

Zatímco si děti hrály a připravovaly se na první krůčky na ledě, rodičům v klubovně představil předseda klubu Radek Chlada při prezentaci všechny důležité informace týkající se toho, jak klub pracuje s mládeží, co je jeho cílem, důležité organizační informace, kdy a jak se trénuje, jak získat výstroj, kterou klub půjčuje po registraci zdarma, jaké výhody poskytuje klub a také, jak začátečníky po jejich registraci do klubů podporuje Český hokej.

Na ledě byly děti rozděleny do několika skupin, kde se každé věnovali dva či tři trenéři. I přes skutečnost, že děti byly na různých úrovních v umění bruslení, si každý našel to své a postaráno bylo i o ty, které stály na bruslích úplně poprvé a jejich krůčky nebyly úplně jisté. K tomu sloužily hrazdičky, hlavní ale bylo, že si děti hrály a byla zábava. Na ledě měli trenéři připravené hry s míči či kruhy. Děti také lezly po ledě, či je na kuželech povozili trenéři. Každý viděl, že ne vše jde hned, a tak bude výuka i nábor pokračovat pravidelně ve středu od 16:30 a v sobotu od 8:15 vždy hodinu až do konce března.

Na dětech i trenérech bylo vidět, že se na ledě baví. Na konci akce předvedli rodičům a dětem na ledě své umění ti nejmladší hokejisté HC Hlinsko ročníků 2013 a 2012, a to v ukázce bezkontaktního minihokeje. Spolu s trenéry ukázali také jízdu vpřed, vzad, brzdění i zatáčení a překládání na kruzích kluziště.

Tečkou za pěknou akcí bylo společné foto.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Hlinsku najdete zde.

Citáty

phpNE4Krf
Andrej Šustr

obránce s bohatými zkušenostmi z NHL

„Díky studiu na univerzitě jsem získal vzdělání a několik extra let na to na sobě pracovat po hokejové stránce."