Týden hokeje ve Vsetíně

Týden hokeje ve Vsetíně

Týden hokeje opět dorazil na Lapač. Poslední náborová akce proběhla v lednu roku 2019. Po několika měsících se akce zopakovala a znovu se objevily další nové děti. Celkem 35 dětí se akce zúčastnilo a zažilo společně s trenéry a hráči VHK ROBE Vsetín příjemné pozdní odpoledne na ledě. Hrály se nejrůznější hry, aby si děti osvojily pevné stání na bruslích. „Děti si hrály na námi připravených stanovištích a myslím si, že to bavilo jak je, tak i nás trenéry“, hodnotí akci trenér Jan Podešva.

Banner

Děti byly rozděleny do několika stanovišť, kde byl při různých disciplínách kladen důraz především na bruslení. K dispozici a pomoci byli jednatel klubu Daniel Tobola, trenéři Juraj Jurík, Tomáš Kuneta, Daniel Tesařík, Jan Podešva, Miroslav Barus, Libor Forch, Marek Lukáš a také hráči A-týmu ve složení David Tůma, Jakub Doktor a David Sachr. Hlavní zaměření disciplín na stanovištích bylo zvládnout bruslit bez pomoci. Na jednom stanovišti mohli účastníci prohánět nafouknuté bubliny, na dalších proháněli obruče, projížděli vyznačenou dráhu, sbírali míčky a následně se snažili hodem překonat vsetínského brankáře Davida Sachra.

Cílem akce bylo obeznámit děti a jejich rodiče, jak to v hokejovém klubu chodí a co je třeba udělat pro to, aby děti mohly chodit na led pravidelně. Všechny děti si čas na ledě mezi svými a trenéry užily a pevně věříme, že si cestu na zimní stadion Na Lapači opět najdou, a to třeba hned už o víkendu, kdy má trénink přípravka. Budeme se těšit na další akci Týdne hokeje!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Vsetíně najdete zde.

Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“