Týden hokeje v Novém Městě nad Metují

Týden hokeje v Novém Městě nad Metují

V sobotu 29. ledna 2022 se na zimním stadionu v Novém Městě nad Metují uskutečnila již desátá náborová akce malých hokejistů s názvem Pojď hrát hokej, a to pod záštitou Českého hokeje.

Banner

Děti si vyzkoušely, jaké je to být hokejistou. Spolu s novými zájemci o bruslení a hokej proběhl ukázkový trénink na ledě, cvičení a hry dětí z náboru ze září 2021 a nejmladší přípravky žáků 1. a 2. tříd. Rodiče si tak udělali jasnou představu, jak Spartak a trenéři pracují s dětmi a jak vypadá škola bruslení a trénink nejmladších dětí. Nově příchozích dětí se zájmem o lední hokej v Novém Městě nad Metují přišlo více než deset, a to ve věku 3 až 6 let.

Při registraci u vstupu na stadion děti obdržely dárky (láhev CCM a brožuru). Poté se rodiče a děti odebrali do šaten, kde si děti převzali trenéři a instruktorky. Proběhla výuka bruslení, spousta zábavy a her. Rodiče se na připravené prezentaci dozvěděli důležité informace o celé akci “Pojď hrát hokej”, o fungování klubu, o vizi Spartaku, jak pracuje s dětmi, o sportovních akcích pořádaných pro děti i v mimohokejovém období, a o tom, co to znamená pro dítě i rodiče hrát hokej.

Bylo vidět, že to spoustu dětí i rodičů zaujalo a věříme, že se budeme potkávat – ať už na školičče bruslení (úterý 16:15 – 17:00) či trénincích nejmladší přípravky (pondělí 15:15 – 16:15 a o víkendu). Školička bruslení probíhá v režii instruktorek a instruktorů, na tréninku přípravky mohou pomoci v bruslení i rodiče.

Možnosti přihlášení dětí na bruslení a hokej platí po celou sezonu. Veškeré informace, včetně zapůjčení výstroje, poskytne šéftrenér mládeže Štěpán Lukášek (tel. 775 300 924) či Andrea Buchalová (tel. 739 615 180).

Všem velice děkujeme za účast na akci „Pojď hrát hokej“ a těšíme se, že se budeme vídávat i nadále.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Novém Městě nad Metují najdete zde.

Citáty

phpO6S6nX
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Až později, když vzpomínáte na to, jak jste hráli hokej jako malí, teprve doceníte, jakou oběť pro vás rodiče přinesli. “