Týden hokeje u kladenských Rytířů

Týden hokeje u kladenských Rytířů

Hokej na Kladně se vzpamatovává z těžkých roků – musel přečkat téměř dvouletou koronavirovou pauzu, ale také následnou rok a půl trvající rekonstrukci stadionu. Přesto se dokázal se vším popasovat a v pondělí se mohl těšit z toho, že díky akci Pojď hrát hokej pod záštitou Rytířů přilákal do svých řad 75 nových dětí, což je nový klubový rekord v rámci tohoto celorepublikového projektu!

Banner

Náboru Rytířů Kladno se zúčastnil také kapitán extraligového A-týmu Tomáš Plekanec, ale i útočník Adam Kubík a obránce Jiří Ticháček. Trojice profíků vypomáhala na jednotlivých stanovištích, která obsadilo 75 úplně nových začátečníků. „Je to klubový rekord a velká odměna za to, co jsme pro nábor udělali. Objížděli jsme školky a měli rozsáhlou mediální kampaň. Moc děkujeme všem, kteří za námi dorazili a věřím, že si odpoledne s námi každý užil. Teď už jen, aby se všechny ty děti hokejem bavily i nadále,“ přeje si trenér Dominik Borkovec, jenž byl hlavním organizátorem.

Někteří příchozí už chodí na školičku bruslení, což jsou u Rytířů tréninky pro začátečníky. Celkem bylo v pondělí na ledě 85 dětí. „Ta účast je skvělá. Teď už jen doufám, že se v těch dětech postupně probudí vášeň pro hokej a zůstanou u něj. Takhle jsem to měl já, ale i spousta skvělých hráčů, kteří z Kladna pochází,“ přál si Tomáš Plekanec, kterého zábavná cvičení na ledě také moc bavila. „Musí se u toho bavit a smát. Spousta z nich už teď krásně bruslí. Já sám začínal ve čtyřech letech a do třinácti jsem hrál docela intenzivně i fotbal. Je důležité těch sportů dělat víc, ale hlavně vůbec nějaké. Sport člověka formuje do života v mnoha ohledech, takže bych ho každému doporučil,“ dodal.

Děti na ledě stavěly různé obrazce z gumových tvarů, honily se za tenisáky a skákacími balony, ale pro některé šlo o první krůčky na ledě, které musely zvládnout s pomocí hrazdiček. Malým hokejistům nebyli nápomocni jen extraligoví hokejisté a trenéři, ale také maskoti – ten rytířský, ale i lvíček zastupující projekt Pojď hrát hokej. „A těch lidí, kteří to celé připravovali, bylo mnohem více. Já bych chtěl všem upřímně poděkovat. Jsem rád, že se to díky nim takhle povedlo,“ doplnil Borkovec.

Na náboru se podílela i společnost Kaufland, která je generálním partnerem kladenského klubu. Kaufland na místě postavil stánek s občerstvením. Díky tomu bylo pondělní odpoledne pro všechny ještě příjemnější. Rodiče, ale i děti, odcházeli z ČEZ stadionu s úsměvem a jistě se na něj zase vrátí. Pokud jste se svou ratolestí nábor nestihli, můžete dorazit každé pondělí (od 17:15 do 18:15) nebo každou sobotu (od 8:30 do 9:30) na první plochu stadionu, kde se koná školička bruslení – tedy tréninky pro začátečníky ve věku od 3 do 6 let.

Více podrobností ZDE, nebo kontaktujte koordinátorku mládeže Rytířů Kladno Petru Kvasilovou (petra.kvasilova@rytirikladno.cz).

Nyní rekord – a jak to bylo v minulosti?

75 nově příchozích je klubový rekord. Ten dosavadní byl 64 dětí z ledna 2020. Poté se akce kvůli koronaviru dlouho nekonala. Vloni se kvůli rekonstrukci hlavního stadionu uskutečnila na druhé ploše. Během dvou náborových dnů dorazilo na Pojď hrát hokej s Rytíři 28 a 33 zájemců. Letošní ročník tedy jasně dominoval. Děkujeme za to!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje na Kladně najdete zde.

Citáty

php8Y2Or2
Mats Sundin

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa

„Nejdůležitější je mít radost. Hrát si nehledě na věk. Nebojte se snít. Nebuďte jednostranní. Žijte v přítomnosti. Elitářství až od 17 let.“