Týden hokeje ve Varnsdorfu

Týden hokeje ve Varnsdorfu

Dnes 23. 1. 2019 se ve spolupráci s ČH konala na ZS Varnsdorf náborová akce Pojď hrát hokej. Od 16:00 probíhala registrace, na které se zapsalo 15 dívek a 27 chlapců.

Banner

Po vyplnění formuláře si účastníci podepsali dres, kdo potřeboval si zapůjčil brusle, helmu, rukavice a hokejku. Vše si uložili v šatně a šlo se na rozcvičku. Zatím, co se děti zahřívaly a připravovaly na led, byla pro rodiče připravena prezentace projektu Pojď hrát hokej a představení klubu. Tohoto úkolu se zhostil Pavel Kamenický a na dotazy rodičů odpovídali předseda klubu Zdeněk Damašek a sekretář Josef Hambálek.

V 17 hodin se děti začaly bavit na ledě. Hráči 1. a 2. třídy ukázali, jak umí hrát minihokej, naše nové naděje se začaly hrou na vojáky seznamovat s ledem, naučily se samostatně vstát, a pak už se rozdělily do 4 skupin. Všechny děti prošly stanoviště 1) střelbu na brankáře a následně překonaly překážkovou dráhu, 2) hru hokeje na malém prostoru, 3) hru Ocásky, kde se snažily chytit kamaráda a sebrat mu ocásek - trénovaly obratnost, 4) sběr tenisových míčků a házení do bedny, kterou za sebou vozili hráči dorostu - děti se zábavnou formou učily zvedat nejen sebe, ale i předměty a následně se snažily dostat se k cíli. 

Děti, které stály poprvé na bruslích, se za pomocí trenérů a jejich pomocníků učily stát, chodit, zvedat se nebo jezdily na pneumatice. Děvčata, která nechtěla bruslit s hokejkou, hrála na babu. Po společném focení dostali všichni účastníci krekry Pombär, omalovánky a dárky od místní firmy. Věříme, že se děti bavily a přijdou zase na led. Děkujeme všem rodičům i jejich šikovným dětem za účast. Byli jste báječní!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Varnsdorfu najdete zde.

Citáty

php6cbzQI
Jakub Voráček

mistr světa 2010

„Na tréninky se těším. Je během nich sranda a pořád jste v dobré partě kluků."