Týden hokeje v Chotěboři

Týden hokeje v Chotěboři

Po pauze způsobené koronavirem se opět po roce rozběhla akce Pojď hrát hokej, která je podporována Českým hokejem. V chotěbořské aréně se tentokrát konala v novém zázemí pod tribunou v neděli 26. 9. 2021 již poosmé. Tento projekt je určen pro děti ve věku 4-8 let a jeho cílem je přiblížit lední hokej dětem a jejich rodičům. Tentokrát se akce zúčastnilo 12 dětí, z toho 4 děvčata.

Banner

Registrace, kde rodiče přihlásili děti do tohoto projektu, byla spuštěna v 10:00 v nové vstupní hale chotěbořské arény. Děti zde obdržely drobné dárky od sponzorů projektu a byl jim zapůjčen dres národního týmu.

Pak se všichni společně přesunuli do videomístnosti HC, kde jim byla promítnuta prezentace, která seznámila děti a jejich rodiče s klubem HC Chotěboř a s tímto projektem, dále pak s hokejovou a brankářskou výstrojí a bylo zde také promítnuto oficiální video k této akci a video s ukázkou tréninku nejmladších dětí v našem klubu.

Po skončení prezentace jsme se všichni přesunuli zpět k ledové ploše. Děti zde byly rozděleny do skupin. Skupiny se po 8 minutách střídaly na jednotlivých stanovištích. Všichni si mohli vyzkoušet techniku a nácvik bruslení a střelbu. Děti překonávaly opičí dráhu a také si zahrály různé hry. Jedno ze stanovišť bylo určené pro děti, které bruslení ještě samy nezvládají a používaly hrazdičky. O hladký průběh celé akce se postaralo celkem 10 trenérů a 11 organizačních pracovníků.

Celá akce byla zakončena společným fotem všech zúčastněných. Akce se velmi zdařila, což bylo patrné z rozzářených dětských tváří.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Chotěboři najdete zde.

Citáty

php6cbzQI
Jakub Voráček

mistr světa 2010

„Na tréninky se těším. Je během nich sranda a pořád jste v dobré partě kluků."