Týden hokeje ve Vrchlabí

Týden hokeje ve Vrchlabí

V neděli 26. září 2021 se na našem vrchlabském zimním stadionu opět uskutečnila akce Pojď hrát hokej, kterou zajišťuje Český hokej. Letošní akce se zúčastnilo 35 dětí a my pevně věříme, že si toto hokejové dopoledne s námi užily a že se s většinou ještě uvidíme v naší školičce bruslení nebo přímo v přípravce.

Banner

Již po několikáté se na našem vrchlabském zimním stadionu uskutečnila akce Pojď hrát hokej, která je určena dětem ve věku 4 - 8 let. Tato akce probíhá po celé České republice pod oficiálním názvem Týden hokeje. Děti mají díky těmto akcím možnost si vyzkoušet, jaké to je být hokejistou a rodiče naopak získat informace o tom, co vše tento sport obnáší.

Děti se zaregistrovaly, obdržely drobné dárky a vypůjčily si dresy, speciálně připravené na tento den. Poté se již věnovaly programu, který simuloval klasický hokejový trénink. Dětem se věnovali trenéři všech kategorií našeho hokejového klubu.

Program dnešního dopoledne měly děti jako vždy nabitý:
10:00 - 10:25 registrace

10:25 - 10:45 prezentace pro rodiče
Během registrace a prezentace pro rodiče jsme měli připravený pro děti program na suchu, a to střelbu na branku, fotbal či basketbal na minihřišti, případně si děti vyzkoušely, jak se hokejisti rozcvičují před tréninkem. Prezentaci pro rodiče připravil Mgr. Tomáš Jirků. Rodiče se dozvěděli více o tomto projektu a také měli možnost zeptat se na jakékoli dotazy ohledně hokeje.

10:45 - 11:00 oblékání dětí

11:00 - 11:45 program na ledě
Tuto část tvořily čtyři stanoviště: pohybové hry (mrazík, na babu), sbírání míčků, střelba na brankáře, střelba na cíl do malých branek.

11:45 společné focení a ukončení akce

Komentář Tomáše Jirků:
"Celé dnešní dopoledne výborně moderoval p. Josef Chvalina a nádherné fotky nám pořídil p. Anton Martinec - za to jim patří veliký dík. V průběhu celé akce Pojď hrát hokej bylo na stadionu přítomno celkem 10 trenérů + 8 pomocníků tak, abychom se mohli věnovat všem příchozím dětem. Dětí k nám dorazilo celkem 35, takovou účast jsme v této době, vzhledem k onemocnění covid-19, určitě nečekali. Jsme za to velmi rádi a věříme, že většina z příchozích dětí se zapojí do naší hokejové přípravky. Na druhou stranu jsme byli na tuto akci skvěle připravení a vše jsme s noblesou zvládli."

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Vrchlabí najdete zde.

Citáty

phpj1OsJZ
Michal Broš

mistr světa a čtyřnásobný český šampion

„Měl jsem období, kdy jsem do kabiny nechodil ani tak kvůli hokeji jako kvůli kamarádům.“