Týden hokeje v HC LVI 2009

Týden hokeje v HC LVI 2009

Dne 24. ledna 2019 se konala již popaté akce Týden hokeje v hokejovém klubu HC LVI 2009. Halu Hokejového centra Pouzar zaplnily již před půl pátou nedočkavé děti s rodiči a prarodiči, některé z nich přišli podpořit i jejich sourozenci. Náboru se zúčastnilo a do projektu Pojď hrát hokej se zapsalo celkem 13 dětí. Oproti loňsku jich bylo o dva méně.

Banner

Nábor nových mladých hokejistů proto začal již o něco dříve, než bylo plánováno. Kluci s rodiči byli velmi natěšeni. Po registraci u asistentek ve vstupní hale si určení trenéři převzali od rodičů děti a zavedli je do tělocvičny, kde pro ně připravili hry a cvičení. Po rozpačitém začátku se děti osmělily a začaly si dovednostní hry a soutěže užívat. Rodiče bedlivě pozorovali své miláčky a v očích byla cítit a vidět radost ze soutěží, které pro ně trenéři pana Jaroslava Pouzara připravili. Plánované cvičení bylo pro zápal dětí delší, než jsme předpokládali, ale ani rodičům či dětem to nevadilo, ba naopak.

Potom se děti, ač nerady, přesunuly s rodiči do prostředí restaurace, kde se od zástupce klubu pana Václava Švece dozvěděli důležité informace o akci Týden hokeje. Václav Švec promluvil také o vzniku a filozofii klubu HC LVI 2009 z.s. a odpovídal spolu s hlavním trenérem mládeže HC LVI 2009 panem Janem Trummerem dotazy rodičů. Pan Trummer rodičům trpělivě a detailně vysvětloval systémovou práci v klubu i principy a zásady, které jsou nastaveny panem Jaroslavem Pouzarem. Vše se pak přeneslo do přátelské diskuse.

Ještě dřív, než se rodiče s dětmi přesunuli do šaten, byla prezentace ukončena spontánním potleskem rodičů a poděkováním za obsáhlý výklad. V šatnách už netrpělivě čekaly i naše asistentky, které pomáhaly dětem s oblékáním do výstroje a také pokud bylo třeba, zapůjčily potřebnou chybějící výstroj.

První krůčky na ledě si všichni vyzkoušeli na části hřiště vyhrazené pro úplné začátečníky, kde byly připraveny hrazdičky a kužely. Za pomoci trenérů si pak mladí hokejisté mohli vyzkoušet různé překážkové dráhy, střelbu na brankáře, bruslení s pukem, přeskoky, slalom mezi překážkami a další hokejové pestré dovednosti, které trenéři připravili. Děti byly velmi šikovné, nadšené a užívaly si vše v radosti a tentokrát nikdo neplakal a ani se nesháněl po mamince. To vše k úžasu rodičů. Na závěr pro ně připravil ročník 2011 ukázku zápasu. Někteří z účastníků se mezi naše hokejisty zapojili a vyzkoušeli si, jaké to je být v zápalu boje. Ti, kteří nechtěli nebo se báli, fandili, co to šlo.

Celá akce proběhla naprosto skvěle, děti se výborně bavily a nechtělo se jim domů. Akce Pojď hrát hokej byla zakončena společnou fotografií.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v klubu HC LVI 2009 najdete zde.

Citáty

phpj1OsJZ
Michal Broš

mistr světa a čtyřnásobný český šampion

„Měl jsem období, kdy jsem do kabiny nechodil ani tak kvůli hokeji jako kvůli kamarádům.“