Týden hokeje v Havířově

Týden hokeje v Havířově

V havířovské GASCONTROL Aréně se uskutečnila první akce Pojď hrát hokej po koronavirové odmlce. Nejmladší adepti hokejové hry uskutečnili spolu s rodiči a trenéry své první krůčky na ledě, ale to bychom trochu předbíhali.

Banner

V úterý 21. září dorazily děti spolu s rodiči do Arény, kde při zápisu dostaly dárky od Českého hokeje. Poté se rodiče odebrali s trenérem havířovské mládeže Davidem Svozilem do kulturní místnosti, kde si vyslechli krátké pojednaní o tom, co obnáší být rodičem mladého AZeťáka. Drobotina šla s vedoucím havířovské VTM Tomášem Potěšilem do tělocvičny. Zde si vyzkoušela několik základních cvičebních prvků, jako například kotoul a skok z místa. Po dvaceti minutách se děti vrátily k rodičům. No a po chvíli se začalo s převlékáním na led. Před prvním vstupem na ledovou plochu byly vidět ve tvářích účastníků lehké obavy, ty ale po čase vyprchaly a pak už tam byla vidět radost z pohybu po ledě. Kdo ví, možná to někdo z těch, kteří byli na havířovské akci Pojď hrát hokej, dotáhne až do těch nejvyšších soutěží.

Jak celou akci zhodnotil trenér havířovské přípravky Petr Jemelík: „Na to, že šlo o první akci po koronavirových omezeních, tak se nám tady sešel velký počet dětí. Snad se už nebudou konat další restrikce, protože všichni víme, jak nešťastný dopad to mělo na děti.“ A pokračuje: „Nikomu nemůžeme slíbit, že z jejich dítěte bude hvězda, ale hokej dává mladým lidem disciplínu, řád a odhodlání. To jsou věci, které jsou v dalším životě nesmírně důležité.“

Pokud máte v rodině dítě, které nestihlo akci Pojď hrát hokej a chtělo by se stát AZeťákem, kontaktujte trenéra Petra Jemelíka (telefonní čísla: 777 774 075, 601 242 256). Havířovská přípravka trénuje na ledě o víkendu. Pokud mají ale rodiče čas, mohou přivést děti i přes týden (trénuje se v úterý a ve čtvrtek). Ke čtyřem tréninkovým jednotkám se přidá jedna v tělocvičně. Po domluvě s trenéry je možné si domluvit zapůjčení výstroje.

Trenér Jemelík má ještě jeden vzkaz: „Často slýchám, že hokej je pro tak mladé děti nebezpečný. Jenom bych chtěl vzkázat, že až do 6. třídy nesmějí hrát děti tzv. do těla. Nebojte se přivést své dítě do našeho národního sportu, abychom mohli vychovat další skvělé hokejisty a také dobré lidi.“

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Havířově najdete zde.

Citáty

phpzDiBkV
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Hokej je krásný týmový sport, ve kterém je možné prožít plno skvělých momentů.“